elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests quatre col·legis de Burriana han sigut distingits pel seu compromís amb l'esport i la salut

Aquests quatre col·legis de Burriana han sigut distingits pel seu compromís amb l'esport i la salut
  • Fomenten l'activitat esportiva diària i hàbits de vida saludables entre el seu alumnat

L'Ajuntament de Burriana i l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut (DES) han reconegut el treball dels centres escolars de Burriana participants en el programa Col·legis Compromesos amb l'Esport i la Salut.

Cal destacar que enguany quatre dels setze centres de tota Espanya que han obtingut enguany la distinció de Nivell Or són de Burriana. Concretament han  sigut el CEIP Josep Iturbi, el CEIP Pare Vilallonga, el CEIP Novenes de Calatrava i el Col·legi Salesians.

L'Alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, el regidor d'Esports, Vicente Aparisi; el president de l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut (DES), Andreu Raya, i el tècnic municipal d'esports, José Socarrades, s'han fet càrrec del lliurament de les plaques que acrediten el Nivell Or als col·legis que han format part d'aquest projecte impulsat per DES.

Maria Josep Safont ha assegurat que “l'esport és fonamental en edats primerenques, per la qual cosa la implicació dels centres educatius per a fomentar diàriament l'activitat esportiva i els hàbits saludables és molt important perquè aquest esperit cale en l'alumnat”.

Per part seua, Aparisi ha destacat el fet que “Burriana està al capdavant en la llista de municipis amb més reconeixements d'Espanya”, per la qual cosa, ha assegurat, “és un orgull saber que l’alumnat de Primària de la ciutat estiga tan implicat en l'activitat esportiva”.

Col·legis Compromesos amb l'Esport i la Salut és un programa iniciat en 2014 per DES que té l'objectiu d'implantar un projecte metodològic en els centres educatius per al foment de l'esport i la salut, així com per a lluitar contra el sedentarisme, tot seguint l'Estratègia de l'Activitat Física promotora de la Salut de la Unió Europea i el Pla Mundial per a l'Activitat Física de l'Organització Mundial de la Salut.

En el marc del projecte s'imparteix formació, es fan treballs pràctics en els centres, s'organitzen jornades, simposis, fòrums i visites i es participa en esdeveniments com el Dia Europeu de l'Esport Escolar o el No Elevators Day, la Move Week, el Repte Tots a Tòquio o el European Mile. Així mateix, en acabar el curs, l'entitat reconeix els centres participants amb les distincions de plata i les d'or.

Pujar