elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de l'IES Jaume I rebutgen “adoctrinament” després de la polèmica per un exercici online

Alumnes de l'IES Jaume I rebutgen “adoctrinament” després de la polèmica per un exercici online
  • Els joves expliquen que l'exercici es va fer per a generar debat i llancen una campanya de suport al seu professor en xarxes socials

Aquesta setmana ha sorgit una polèmica en xarxes socials per l'exercici que un professor de l'IES Jaume I de Borriana va enviar als seus alumnes i que consistia a llegir un article titulat ‘El Partit Popular és l'únic culpable de l'afebliment de la sanitat pública’ i un altre titulat ‘Una retallada de 20.000 milions en ciència’.

Des del Partit Popular van mostrar la seua indignació pel que van qualificar de “adoctrinament” i van demanar l'actuació urgent de la conselleria d'Educació, que va respondre que no es va rebre cap queixa de cap alumne ni els seus familiars.

Els propis alumnes del professor han rebutjat que es tracte d'adoctrinament: “En cap moment hi ha hagut cap mena d'adoctrinament per part seua. Durant les seues classes dinàmiques el que es fomenta és el debat, vol que opinem i donem arguments de pes, ja que no hi ha una sola veritat”, han assenyalat.

“Hem d'informar-nos en tota mena de premsa i notícies per a formar la nostra pròpia opinió. I el que ell ha fet en la tasca que va proposar és això, posar diversos articles i dir què pensem sobre aquest tema, en cap moment ha dit que estiga bé o mal el que es diu en ells”, han aclarit.

“Som persones d'entre 16 i 18 anys, se suposa que tenim una certa maduresa i una opinió formada sobre temes actuals, i no per dos articles que adjunte canviarem la nostra manera de pensar.

La tasca en si només donava peu a dir la nostra opinió sobre aquest tema, si donaves una opinió diferent no suposava una penalització en la nota”. “Ens hem sentit d'alguna manera indignats, perquè sabem que s'ha tret tot de context i que la seua intenció en cap moment ha sigut la manipulació”, han conclòs.

Des d'Educació van justificar que dins dels continguts de l'assignatura està “el coneixement de la societat contemporània” i per això, aprofitant les circumstàncies que estem vivint amb la pandèmia mundial “es va desenvolupar aquesta activitat per a relacionar amb el ‘Crac de 1.929’ i la crisi del 2008, amb l'objectiu de proporcionar un aprenentatge significatiu i actualitzat”, van aclarir a elperiodic.com.

Els joves, a més, han iniciat un moviment en les xarxes socials amb missatges en suport al seu professor.

Pujar