elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) reuneix en un mateix plat les diferents cultures culinàries de Burjassot

L'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) reuneix en un mateix plat les diferents cultures culinàries de Burjassot

  L'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu ha impulsat "Burjassot para taula", un projecte culinari que descobreix els lligams gastronòmics entre els veïns i les veïnes del municipi. Aquest acte tan quotidià, com és la cuina, transformat en un acte de germanor, vol fer conéixer les cuines de les diverses cultures que conviuen a Burjassot.

  Així, "Burjassot para taula" és un projecte culinari audiovisual que vol acostar tots els veïns de Burjassot, d'ací o d'arreu, a través de la cuina, parlant en valencià, d'ingredients i de receptes familiars. Els programes estan protagonitzats per veïns de Burjassot com Sonia, Ibrahim, Juan Miguel, Petronia i Alina, entre d'altres. Totes elles i ells han obert les portes de sa casa per tal de mostrar com es cuina una recepta típica de la seua família.

  Els episodis de "Burjassot para taula" es publicaran al web d'AVIVA i a Youtube, Facebook i Twitter d'Aviva Burjassot. A banda dels vídeos, també es podrà accedir a material complementari com ara vocabulari, reportatges i altres curiositats culinàries.
  Les persones que visquen, treballen o tinguen alguna relació amb Burjassot i estiguen interessades a participar en "Burjassot para taula" només han d'enviar una recepta tradicional de la seua família a l'adreça electrònica aviva@ayto-burjassot.es i Aviva Burjassot es posarà en contacte amb elles. Les receptes seleccionades es cuinaran pel seu autor o autora per al programa "Burjassot para taula" i rebran d'obsequi una caixa de productes locals i de kilòmetre zero del Mercat Municipal de l'Almara, gràcies a la col·laboració en el projecte de la Regidoria de Comerç i de CEMEF, amb el regidor Roc Senent al capdavant, i de la plataforma gastronòmica Tasta'l d'ací.

  En aquest enllaç, es pot veure el tràiler del projecte i el proper divendres 15 de juny es publicarà el primer episodi de "Burjassot para taula" amb una recepta, la primera de moltes, abellidora i fàcil de fer.

  Més informació al web d'AVIVA, a l'adreça electrònica aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

  Pujar