elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

AVIVA proposa resseguir les emocions de l’obra d’Estellés pels campanars de Burjassot

AVIVA proposa resseguir les emocions de l’obra d’Estellés pels campanars de Burjassot

    Abans no arribe a la fi la commemoració del 25 aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per Maria Viu i l’associació cultural de Campaners de la Catedral de València han organitzat “Campanes del meu poble, el paisatge sonor d’Estellés”, un ruta a peu, a mode de passejada, on es vincularan les experiències de la literatura d’Estellés amb el paisatge sonor que suposen els tocs tradicionals de campanes.

    La ruta, oberta a tota la ciutadania i totalment gratuïta, tindrà lloc el dissabte 23 de març i començarà a les 10:45 h a la plaça d’Emilio Castelar.

    A través del recorregut, els passejants repassaran els versos i poemes d’Estellés amb diferents tocs de campanes que han servit per transmetre també les emocions de la comunitat. Per a versos que parlen de la mort,  s’escoltaran uns toc d’albat, ja perdut, però que anunciava de manera peculiar la mort dels xiquets. Per a versos que parlen del pas del temps, sonarà la campana horària de l’Ajuntament; per aquells versos que parlen de la rutina diària, o del ritme diari, del treball, etc, es tocaran tocs diaris i d’oració. I per a connectar el temps festiu s’exemplificaran els tocs de festa.

    La peculiaritat d’aquest recorregut és que només es faran sonar aquelles campanes que varen ser foses abans de la mort d’Estellés. És a dir, es reproduiran tocs de campanes, vinculats a emocions comunitàries de Burjassot, que es descriuen, es conten i es transmeten en l’obra del poeta, amb les campanes que el mateix Estellés sentí diàriament, en vida.  

    Pujar