Castellano

Xavi Molina, reelegit alcalde de Bocairent

Xavi Molina, reelegit alcalde de Bocairent
  • El primer edil va comptar amb el vot favorable de 7 dels 11 components de la corporació que es va constituir dissabte

El passat dissabte, 17 de juny, es va constituir l’Ajuntament de Bocairent i, així, es va donar inici a la legislatura 2023-2027. La sessió extraordinària va tindre lloc a partir de les 12.00 h al saló de plens de l’edifici consistorial. Allí van prendre possessió del càrrec els 11 edils resultants de les eleccions locals celebrades el 28 de maig: 7 per al PSPV-PSOE, 3 per al PP i 1 per a Compromís.

La promesa o el jurament de les regidores i els regidors, 5 dels quals són nous en la corporació, va anar seguida de la votació d’alcalde. D’aquesta manera, Xavi Molina va ser reelegit amb el suport dels integrants del Grup Municipal Socialista i tornarà a encapçalar la gestió municipal després d’un primer mandat en el període 2019-2023.

En la seua intervenció en la sessió plenària, el primer edil va agrair la confiança obtinguda i va oferir “mà estesa” a totes les formacions polítiques amb representació: “Ni abans ni ara, hem entés la majoria absoluta com a equivalent de raó absoluta”, va afirmar. A més, l’alcalde va instar la corporació a “allunyar la política local del soroll, la polarització i, fins i tot, l’agressivitat que veiem en altres àmbits”.

La segona part del seu discurs va servir per a presentar l’estructura bàsica del programa de govern i els principis amb què pretén dur-lo a terme. Així, Molina va plantejar les mesures principals articulades en tres eixos: atendre les persones, generar oportunitats i cuidar l’entorn. Igualment, va anunciar que aquests eixos es correspondran amb les Tinències d’Alcaldia de l’organigrama municipal.

Quant als principis de l’acció de govern, el reelegit alcalde va apuntar la defensa permanent dels interessos de Bocairent, la col·laboració i cooperació màximes, i l’actitud honesta i exemplar. L’explicació de cada un d’aquests aspectes va donar pas a la part final, en què Xavi Molina va apel·lar a la unitat tant dels partits polítics com dels agents socials del municipi: “Podrem aconseguir èxits compartits si sumem esforços i treballem en la mateixa direcció”, va concloure.

Pujar