Castellano

Rafa Briet visita Bocairent per conèixer les inversions de la Generalitat en el barri medieval

Rafa Briet visita Bocairent per conèixer les inversions de la Generalitat en el barri medieval
  • El director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració urbana coneix la nova fase de rehabilitació integral del bé d’interès cultural

MÉS FOTOS
Rafa Briet visita Bocairent per conèixer les inversions de la Generalitat en el barri medieval - (foto 2)
Rafa Briet visita Bocairent per conèixer les inversions de la Generalitat en el barri medieval - (foto 3)

El director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració urbana, Rafa Briet, va visitar aquest dijous, 23 de maig, Bocairent per conèixer la nova fase a executar amb una inversió superior als 600.000 euros dins de la rehabilitació integral del barri medieval duta a terme per la Generalitat Valenciana. La intervenció té previst condicionar 745 m2 del carrer de Mossèn Hilari i habilitar un jardí en la Baixada del Tint junt a la torre dels portuguesos.

L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i el regidor de Cultura i Joventut, Xavi Molina, van acompanyar Briet per a explicar-li la necessitat de les dues actuacions el projecte de les quals ja ha estat lliurat a la Conselleria d’Obres públiques per l’arquitecte Miguel del Rey. Així, la reurbanització suposa millorar la pavimentació del principal vial perimetral de l’àrea catalogada com a bé d’interés cultural que suporta una gran càrrega de trànsit rodat per part del veïnat ja que l’accès està permès sols a vehicles autoritzats. Per una altra banda, la zona verda prevista als peus de la torre dels portuguesos permetrà recuperar l’ús d’un espai de 472 m2 amb rampes per a garantir l’accessibilitat, murs i bancs per a asseures i elements de jardineria.

Des de l’equip de govern socialista també es va aprofitar la presència del director general d’Habitatge per a explicar-li les subvencions atorgades al llarg de la legislatura per a augmentar l’habitabilitat de les llars del veïnat de Bocairent. Així, el consistori ha anat completant les ajudes autonòmiques dels plans Renhata –d’acessibilitat i reformes de cuines i banys– i Renove de finestres a més d’obrir línies pròpies com les específiques d’immobles del barri medieval o la creada per a sufragar l’informe d’avaluació de l’edifici.

Pujar