Castellano

La Generalitat atorga la subvenció màxima al Museu Municipal Antonio Ferri

La Generalitat atorga la subvenció màxima al Museu Municipal Antonio Ferri
  • Els recursos estan destinats a finançar la fase inicial del projecte museogràfic impulsat per l’Ajuntament de Bocairent

A través del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 9414, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va publicar la concessió de subvencions a museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana. En aquesta convocatòria, el Museu Municipal Antonio Ferri de Bocairent va rebre la màxima assignació que preveuen les bases: 10.000 euros.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Bocairent seguirà executant les actuacions fixades en el projecte museogràfic que el consistori va redactar l’any passat per a reorganitzar i impulsar l’espai. “Volem potenciar l’activitat del Museu Municipal Antonio Ferri amb exposicions temporals, activitats puntuals i iniciatives educatives, per a la qual cosa és necessari dur a terme les actuacions recollides en la proposta museogràfica”, explica la regidora M. Luz Pascual.

La primera fase d’aquest projecte tenia per objectiu generar una sala per a exposicions temporals i redistribuir la col·lecció permanent, per a la qual cosa s’ha renovat el sistema de subjecció de totes les obres. A més, s’ha habilitat un magatzem per als quadres no exposats i aquest comptarà amb un sistema per a garantir la bona conservació dels quadres. Igualment, s’ha redissenyat la zona de recepció, on s’han instal·lat panells explicatius sobre la vida i l’obra del pintor que dona nom al museu.

Per a Pascual, “el Museu Municipal Antonio Ferri ha encetat una nova etapa amb l’objectiu de diversificar i ampliar les persones que el visiten”. En aquest sentit, la regidora destaca que, al mes de juliol, es va iniciar el programa d’exposicions temporals amb una retrospectiva dels cartells de les festes d’estiu a sant Agustí i que, a l’octubre, serà el torn el pintor alcoià Antoni Miró. A més, el cicle també preveu una mostra de curta durada del mateix Antonio Ferri, com a complement a la col·lecció permanent situada en tres plantes de l’edifici.

Pujar