Castellano

La 12 Fira de comerç ompli Bocairent de més de 100 punts de venda

La 12 Fira de comerç ompli Bocairent de més de 100 punts de venda
  MÉS FOTOS
  La 12 Fira de comerç ompli Bocairent de més de 100 punts de venda - (foto 2)

  Els carrers i les places del centre històric de Bocairent canvien aquest cap de setmana, 14 i 15 d'octubre, la seua fisonomia per a acollir la 12 Fira de comerç que compta amb una ampla oferta comercial, amb mercat medieval i amb la 2a Musical Edition que combina música en directe i tapes. A més, un divers programa d'activitats completa la proposta que organitza la Regidoria de Turisme.

  En conjunt, hi haurà més d'un centenar de punts de venda distribuïts pel recinte firal. Així, en l'àmbit gastronòmic es podran adquirir des de productes gourmet fins d'altres més tradicionals com xocolates, embotits, saladura o formatges sense deixar les cerveses artesanes o els vins i les ginebres. Pel que fa a objectes fets a mà, els estands oferiran joguines, betlems o cuir. Finalment, bijuteria, roba i fins i tot estufes i calderes, i d'altres energies renovables també seran ben presents en els carrers de Bocairent.

  El pregó anunciarà dissabte de matí el començament de la 12 Fira comercial que a migdia comptarà ja amb l'actuació de la Road Band. De vesprada, el jazz a càrrec de la societat musical Vila de Bocairent, una dansada amb el grup Cardaors i la resta de parelles que es vullguem sumar i una desfilada infantil de Moros i cristians aniran precediran els concerts de Luis 'el Gatico' amb rumbes i, ja a la mitjanit, la nit de festa oferta pel Grup Ñ.

  Diumenge, el cartell musical estarà encapçalat pel cantautor Andreu Valor i inclou una ampla representació local amb Lampedussa i la rondalla de jubilats. Així mateix, els 'cabolos' de les festes d'estiu a sant Agustí realitzaran una cercavila pel recinte firal i els Dimonis de darrere la vila seguiran animant el migdia amb el grup de dolçainers i de tabalers l'Aljub. De vesprada, els més menuts comptaran amb un 'carroconte' gràcies a la Farigola Teatre.

  Paral·lelament, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de diverses exposicions com la de 'Jaume I a la Vall d'Albaida' en l'inici del seu periple al llarg de la comarca. A més, les maquetes tèxtils elaborades minuciosament per Rafael Puerto Guaita es podran observar a la sala Joan de Joanes i les instantànies de la 2a Marató de fotografia jove al parc de la ronda Sud mentre que el maset de la filà del Terç de Suavos acollirà una retrospectiva sobre els seus 150 anys d'història. Igualment, dissabte i diumenge a migdia hi haurà consumició amb tapa gratuïta en diferents establiments hostalers i la falconeria de la Farigola Teatre ocuparà la plaça de Sant Roc. La regidora de Turisme, Noelia Vañó, espera "milers de visitants atrets per una oferta comercial i d'activitats cuidada al màxim per a que siga del gust de totes i de tots", per això, convida "a acompanyar-nos durant un cap de setmana tan especial per a Bocairent que al seu patrimoni monumental i mediambiental suma la 12 Fira de comerç".

  Pujar