Castellano

Compte enrere per als Moros i Cristians de Bocairent

Compte enrere per als Moros i Cristians de Bocairent
  • L'homenatge a les capitanies de diumenge marca l'inici de les festes en honor a Sant Blai després de dos anys de suspensió

El pròxim dia 8 de gener, Bocairent activarà el calendari d’actes previs a les festes patronals, que se celebraran del 4 al 7 de febrer. El tret d’eixida serà l’homenatge a capitanes i capitans, que tindrà lloc a les 11.30 hores al teatre Avenida. Durant l’acte, es posarà en escena el sainet “La paciència del llancer”, a càrrec del grup l’Arcà, i intervindrà Salomé Beneyto, gerent d’ATEVAL, com a mantenidora.

S’iniciaran així unes setmanes en què la festa recuperarà la normalitat habitual després de dos anys d’absència pel context sanitari de la covid-19. En aquest sentit, la localitat acollirà el concert de música festera a càrrec de l’Associació Unió Musical el dia 14 de gener; la Publicació, el dia 15 de gener, i l’Acapte, el dia 22 de gener. A més, del 23 al 31 de gener, seran les Nits de Ciri, cada una dedicada a una de les 9 filaes del municipi.

Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, expressa “la gran alegria que suposa aconseguir per fi traure la festa al carrer després del parèntesi dels últims anys”. Igualment, el màxim responsable de l’entitat organitzadora felicita les capitanes i els capitans, que no havien pogut exercir encara el càrrec, i convida a veïnat i visitants a gaudir de tots els actes.

Des de l’Ajuntament, M. Luz Pascual, regidora de Festes i Tradicions, comparteix les valoracions de Carbonell i, a més, destaca “l’esforç de l’Associació, de les juntes de les filaes i del món fester en general per a mantindre vius els Moros i Cristians durant el llarg període en què no s’han pogut celebrar”. “La responsabilitat demostrada aquests dos anys s’ha de transformar ara en celebració col·lectiva; estem convençuts que seran unes festes tan intenses com inoblidables”, conclou Pascual.

Pujar