Castellano

Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent

Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent
  MÉS FOTOS
  Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent - (foto 2)
  Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent - (foto 3)
  Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent - (foto 4)
  Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent - (foto 5)
  Ciro de València i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent - (foto 6)

  Bocairent va testar aquest dilluns, 27 de novembre, el bon moment de la restauració valenciana amb la celebració del 10é Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets que va atraure 19 restaurants. Els sis membres del jurat, presidit per Anna Francés, van haver de dilucidar els tres guanyadors de cada modalitat en què es divideix el certamen culinari. Així, Ciro de València s'estrenava en el palmarès del certamen a l'elaborar-hi la millor 'borreta de Mariola' per davant de Juan XXIII de Benifaió –un dels restaurants més guardonats amb cinc reconeixements en diferents edicions– i de Nazaret de la platja de Puçol.

  Al seu torn, en la categoria lliure, el plat més reeixit va ser el "filet d'oc, Parmenthier de boletus, arròs unflat de pebrassos, cruixent de xampinyó i fruites saltejat de rossinyols i trompetes" de Avenida 2.0 de Massamagrell –guanyador del segon premi de 'borreta' el 2016–; a continuació, El Caramelito d'Alzira va obtenir la segona posició amb "colomí en coccions, el seu suc, pilotes dels seus interiors, cremós de carabassí i múrgoles farcides" mentre que el pòdium el va completar Casa Granero de Serra, el restaurant més guardonat en aquesta dècada de concurs, amb "estofat de galta de porc senglar al Oporto amb còctel d'esclata-sangs acompanyat del seu llom farcit de cérvol i de peres al vi negre". Els màxims guardons de cada modalitat comptaven amb una recompensa de 600 euros i els segons classificats n'obtingueren 300 gràcies al patrocini conjunt del patronat provincial València Turisme i de l'Ajuntament de Bocairent; finalment, els dos tercers premis estaven dotats de sengles lots de productes de restauració oferts per la firma local Durplastics.

  La cita celebrada a l'hotel Ferrero va congregar més de 250 persones representatives del teixit econòmic, polític i social de les Comarques centrals. L'acte va reunir els diputats provincials Toni Gaspar i Pilar Moncho a més de nombrosos alcaldes i regidors de la Vall d'Albaida i de l'àmbit de la serra de Mariola amb el primer edil amfitrió, Josep-Vicent Ferre, al capdavant junt a la regidora de Turisme, Noelia Vañó.

  El conjunt d'assistents van rebre com a obsequi el segon receptari generat pel certamen amb les elaboracions guanyadores en les darreres edicions. Igualment, els hostalers de Bocairent els van oferir una minuta integrada pels entrants 'amanida de bolets escabetxats, carabassa i formatge de cabra' i 'hamburguesa de cérvol' del restaurant el Cancell, el 'saltejat de verdures i de bolets' de Casa Rosa i el 'timbal de melós amb crema de pebrassos' del saló de banquets la Serratella. L'elaboració del plat principal de 'borreta de Mariola' va anar a càrrec del restaurant la Parada de l'hotel l'Estació i les postres composades per 'flam, café i bolets' van ser elaborades pel bar Sifó. El pa del forn de Francisco Colomer i els caldos de Daniel Belda acompanyaren el dinar amanit per últim amb l'herbero del bar Solbes.

  Pujar