Castellano

Bocairent reposa la coberta de la depuradora amb major integració paisatgística

Bocairent reposa la coberta de la depuradora amb major integració paisatgística
  MÉS FOTOS
  Bocairent reposa la coberta de la depuradora amb major integració paisatgística - (foto 2)

  Els decantadors de l’estació depuradora d’aigües residuals de Bocairent ja compten amb una nova coberta després de què l’anterior col·lapsara en la nevada de gener del 2017. La inversió realitzada ascendeix a 82.817,17 euros dels quals la meitat procedeixen del Ministeri de Política territorial i Funció pública. Igualment, la Generalitat Valenciana aporta 22.074,15 euros mentre que la part restant estava contemplada en els pressupostos municipals.

  L’actuació presenta una doble línia de treball. Per una banda, la reparació dels elements de formigó danyats. Per una altra, l’execució d’una nova estructura metàl·lica per a la coberta i per als tancaments laterals que recupere les condicions de funcionalitat, seguretat i higiene; a més, en aquest cas, el revestiment instal·lat ara esmena les deficiències anteriors pel que fa a la resistència dels materials i al dotar el llenç d’inclinació que evite l’acumulació de neu sobre una superfície de 230 metres quadrats.

  Addicionalment, l’actuació realitzada durant les darreres setmanes permet una major integració paisatgística, un element clau per la seua ubicació en el paratge de les Covetes dels moros que constitueixen el principal reclam turístic de Bocairent. Així, la coberta està rematada amb una imitació de teula envellida de caràcter similar a les construccions del barri medieval amb les que confronta.

  Per al govern socialista de Bocairent, la reposició de la coberta de la depuradora constitueix “un exemple més de treball per aconseguir el màxim nombre de subvencions possibles que permeten materialitzar necessitats de gran importància per a la localitat”. Així mateix, l’execució d’un acabat més acurat també revel·la “el gust pels projectes ben rematats”, segons el PSPV-PSOE local.

   

  Pujar