25 de novembre de 2020 25/11/20

Bocairent llança un concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament

Bocairent llança un concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent llança un concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament - (foto 2)

  L'Ajuntament de Bocairent pretén destinar 178.200 euros del programa SOM de la Diputació de València del 2018 per a la remodelació d'un dels espais més emblemàtics del nucli urbà com és la plaça consistorial. Per a la redacció del projecte, l'Àrea d'Espais públics i naturals acaba de convocar un concurs d'idees "per a la selecció de la proposta més adient per a intervenir en l'entorn urbà de la zona i esmenar les deficiències actuals del paviment així com per a millorar les instal·lacions existents i reduir-hi el seu impacte visual", segons l'alcalde Josep-Vicent Ferre. El procés està obert a qualsevol arquitecte o equip multidisciplinar que comptaran fins el 2 de maig per a fer les seues aportacions a partir dels criteris fixats en els bases publicades en la web municipal www.bocairent.es.

  El primer edil destaca "la singularitat i la particularitat" de la plaça de l'Ajuntament que esdevé "centre neuràlgic de la vida festiva, cultural, social, administrativa i turística" de Bocairent. Per això, els projectes presentats hauran de seguir una sèrie de condicions per tal de donar resposta als diferents usos de l'espai com la ubicació del castell de moros i cristians, el ball de les danses, la celebració de fires o, fins i tot, de la cordà sense deixar de banda la utilització diària com a seu de les oficines municipals o com a punt de recepció de visitants donada la presència de l'oficina de turisme.

  Donada la importància "de trobar la proposta més interessant possible i tècnicament viable", en paraules del regidor José M. Beneyto, el concurs s'estructura en dos fases. En la primera, un jurat integrat per persones vinculades a la arquitectura i als col·lectius més afectats per la intervenció (l'associació veïnal del barri medieval i la d'hostaleria i de turisme) elegirà tres propostes finalistes. Aquestes tres alternatives seran presentades a la ciutadania de Bocairent en un acte públic abans d'obrir un període de votació per a que tots els empadronats majors de 16 anys mostren les seues preferències. Finalment, l'opció que compte amb més suport serà l'adjudicatària del contracte de redacció del projecte i de l'execució material per un import total de 14.458,16 euros.

  Pujar