Castellano

Bocairent llança una campanya per a promoure els valors cívics entre el veïnat

Bocairent llança una campanya per a promoure els valors cívics entre el veïnat
  • El projecte, finançat per la Diputació de València, obté la màxima puntuació en la convocatòria provincial de foment de la responsabilitat social

Amb el títol Bocairent és ta casa, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya per a promoure actituds i comportaments cívics entre el veïnat. En concret, es pretenen incentivar aspectes com: el respecte entre particulars, el bon ús dels espais públics i del mobiliari urbà, el foment de les pràctiques de sostenibilitat ambiental, l’aparcament adequat, etc.

La campanya s’articula en diferents línies d’acció, entre les quals destaquen les activitats als centres educatius, les jornades de sensibilització i els elements de difusió, tant per xarxes socials com a través de cartelleria. “L’objectiu és arribar al màxim de població, ja que el civisme ha de ser un valor transversal”, assenyala el regidor Jose Vicente Sanz.

El responsable municipal de Convivència, Seguretat i Trànsit explica que “la iniciativa pretén evidenciar que el poble és de totes i de tots, i que, per tant, l’incivisme perjudica al conjunt del veïnat”. Sanz té clar que la immensa majoria de la ciutadania és conscient d’aquest principi; no obstant això, “cal fer vore que recriminem i aïllem socialment aquells comportaments que alteren la convivència i el benestar col·lectiu”.

La campanya Bocairent és ta casa, elaborada per l’Ajuntament de la mà de la consultoria Sequoia, va rebre la màxima puntuació en l’última convocatòria de la Diputació de València per al foment, promoció i divulgació de la responsabilitat social en municipis de menys de 50.000 habitants. D’aquesta manera, el consistori ha rebut una aportació de 4.780,71 euros.

 

Pujar