Castellano

Bocairent exposa el seu model turístic en un simposi internacional de la UPV

Bocairent exposa el seu model turístic en un simposi internacional de la UPV
  MÉS FOTOS
  Bocairent exposa el seu model turístic en un simposi internacional de la UPV - (foto 2)

  L'Ajuntament de Bocairent va ser un dels actors convidats per la Universitat politècnica de València per a participar en el 2n Simposi internacional sobre estratègies de desenvolupament per al turisme d'interior celebrat el cap de setmana passat, 22 i 23 d'octubre, a la localitat castellonenca d'Alcalà de Xivert. D'aquesta forma, el municipi va poder exposar els seus recursos mediambientals i monumentals així com el treball realitzat en els últims seixanta anys tant des del consistori com des de la iniciativa privada per consolidar la marca 'Bocairent' com un destí de referència en el panorama valencià.

  Igualment, la ponència presentada pel primer tinent d'Alcaldia, José M. Beneyto, va incidir en les sinèrgies teixides en aquest temps, d'acord amb el tema central del simposi. Així, Bocairent ve treballant llargament amb les administracions autonòmica, provincial i comarcal a l'hora de promocionar els seus atractius; però, a més, en els últims anys ha impulsat noves unions d'esforços amb altres territoris amb major afinitat geogràfica com els municipis dels voltants de la serra de Mariola o els pròxims a l'estació d'AVE de Villena. Finalment, Beneyto va exposar també la nova línia empresa de col·laboració amb actors europeus seguida en el projecte de ciutats en la roca que coneix de prop Javier Poyatos, director del congrés i professor titular de la UPV.

  Paral·lelament, la presència al simposi va resultar "molt enriquidora" per "descobrir possibilitats de difusió turística ben innovadores així com la forma de treballar d'altres iniciatives punteres en el turisme d'interior", segons fonts municipals, gràcies a la presència de ponents de màxim prestigi en el sector. El cap de setmana va servir també "per establir nous contactes amb la intenció de posar en pràctica projectes que milloren, encara més si cal, el coneixement de Bocairent en el mercat estatal i internacional i generar així més oportunitats de negoci per a l'empresariat local".

  Pujar