Castellano

Bocairent equipa i millora la seua piscina municipal amb ajuda de la Diputació

Bocairent equipa i millora la seua piscina municipal amb ajuda de la Diputació

  La piscina municipal de Bocairent es prepara per a la temporada estival. Una inversió de 44.000 euros de la Diputació de València està permetent a aquest municipi de La Vall d'Albaida reduir la profunditat de la seua piscina, una actuació que suposarà un important estalvi en el consum d'aigua (reduirà la seua capacitat en 147.000 litres) i que es traduirà, a més, en un millor funcionament de la depuradora.

  "Aquest estiu els veïns i veïnes de Bocairent notaran una important millora en la qualitat de l'aigua", ha anunciat el responsable d'Espais Públics i Naturals de la corporació municipal, José María Beneyto, qui també ha aprofitat per a valorar la millora de l'eficiència energètica que suposa haver restat un metre (de tres a dos), la profunditat de la piscina amb aquests fons provincials.

  "El got de la piscina era massa profund, i açò, sumat a una fugida en el desguàs, suposava un important consum d'aigua". Ara, amb l'ajuda de la Diputació, "la fugida ha sigut reparada i la instal·lació no solament serà més sostenible, permetent també una major autonomia a la depuradora", sinó que a més serà "una mica més segura".

  Seguretat i diversió

  Pensant en aqueixa seguretat, però també en la diversió, s'han realitzat alguns canvis en la piscina de xapotejar, dirigida als veïns i veïnes de menor edat. A partir d'aquest estiu, els més xicotets podran gaudir d'un nou tobogan i d'una sèrie de jocs d'aigua homologats amb la finalitat de fer més atractiva aquesta part de la instal·lació municipal.

  D'aquesta forma, aquesta localitat de més de 4.300 habitants podrà oferir a locals i visitants un espai més atractiu per a la pràctica esportiva. L'any 2016, per exemple, més de 300 persones van participar en els diferents cursos i activitats de l'escola de natació, xifra que es va mantenir en 2017 (290 persones), any en què va passar per la piscina un total de més de 5.500 usuaris. En 2018, amb la instal·lació ja millorada, s'espera prestar un millor servei a tots aquests usuaris i als quals vengen tant de campaments com d'escoles i tallers d'estiu.

  Sumat a tot l'anterior, i aprofitant aqueix impuls de la Diputació, l'Ajuntament també té prevista l'adquisició de hamacas utilitzant recursos municipals. Una xicoteta actuació que redundarà "en benefici de tots els veïns i veïnes de Bocairent", al mateix temps que serveix per a completar la important oferta turística i d'oci del municipi.

  Pujar