Castellano

Bocairent apropa la natura en la commemoració del Dia mundial del medi ambient

Bocairent apropa la natura en la commemoració del Dia mundial del medi ambient
  • Les set activitats programades combinen el component lúdic amb la conscienciació envers el territori

MÉS FOTOS
Bocairent apropa la natura en la commemoració del Dia mundial del medi ambient - (foto 2)
Bocairent apropa la natura en la commemoració del Dia mundial del medi ambient - (foto 3)

La commemoració del Dia mundial del medi ambient a Bocairent s'entendrà a tot el mes de juny gràcies a les set activitats impulsades des de l'Àrea d'Espais públics i naturals del consistori. La programació està pensada per a arribar a tots els públics amb propostes per a adults, per a xiquets i per a col·lectius amb capacitats especials amb la intenció de "fer present en el dia a dia del nostre veïnat la natura per tal de donar-la a conèixer i, per tant, valorar-la i cuidar-la", segons destaca el regidor José M. Beneyto.

Durant tot el mes, el parc de la Derrota acollirà una exposició d'instantànies que plasmen la fauna de la serra de Mariola que serà inaugurada aquest divendres, 1 de juny, a les 20.00 h. El prestigiós fotògraf José Benito Ruiz, que compta amb imatges publicades en més de 40 països, aportarà part de la seua col·lecció junt a Alfonso Lario i Vicent Ferri a una mostra de gran format que servirà, al mateix temps, per recordar la celebració a Bocairent el setembre passat del 37 Congrés de la Federació internacional de fotògrafs de natura. Per a Beneyto, 'La natura de prop' és "tot un luxe per a endinsar-se en els mamífers, les aus o els insectes del parc natural sense eixir del nucli urbà i amb el paisatge verd de fons de la mà de reconeguts professionals com Benito, que amb els altres dos autors s'han bolcat per tirar endavant aquest projecte en el que també col·labora la Fundació Victoria Laporta que gestiona la finca el Buixcarró, on estan capturades moltes de les obres exposades".

Per diumenge a migdia, l'Àrea d'Espais públics i naturals de Bocairent ha programat 'Aiguajocs', una combinació de representació teatral i activitats lúdiques al voltant de l'aigua que tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament mentre que dimecres i dijous pròxims serà el torn dels tallers preparats per al centre de dia, el taller ocupacional i la residència de la 3a edat. Per últim, divendres a la nit hi haurà una marxa nocturna 'a la llum de la lluna' fins l'ermita de sant Jaume on se celebrarà un sopar popular de cloenda de la commemoració del Dia mundial del medi ambient.

Pujar