15 de juliol de 2020 15/7/20

Bocairent aposta per convertir-se en 'ciutat lectora'

Bocairent aposta per convertir-se en 'ciutat lectora' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent aposta per convertir-se en 'ciutat lectora' - (foto 2)

  Col·lectius socials, centres educatius, llibreries i l'Ajuntament de Bocairent acaben d'unir-se baix l'auspici de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) per a impulsar la conversió de la localitat en una 'ciutat lectora'. Així, el projecte va arrancar el 4 d'octubre amb una presentació pública però no va ser fins dimarts passat, 14 de novembre, quan va quedar constituït el Consell municipal del llibre i la lectura.

  La iniciativa 'Bocairent, ciutat lectora' està finançada per la Diputació de València i el consistori a través de l'Àrea Cultural i Juvenil i pretén "implementar, de manera estratègica i planificada, accions municipals de motivació a la lectura en tots els segments de la població en un període de quatre anys", com exposa el regidor Xavier Molina. Així, l'objectiu "no és altre que convertir el llibre i la lectura en un tret definitori del nostre poble gràcies al Consell municipal que serà l'encarregat de definir, de coordinar i d'impulsar les iniciatives de foment lector", segons Molina.

  L'òrgan està constituït per representants municipals, de la biblioteca, dels quatre centres educatius públics (escola infantil, col·legi, institut i formació d'adults) i de les associacions de pares i de mares, de les llibreries locals, i de col·lectius socials com els jubilats i els pensionistes o les ames de casa. Igualment, forma part del Consell una membre de FULL.

  En un primer moment, els seus integrants analitzaran de forma compartida les accions que hui en dia es duen a terme a Bocairent en matèria de foment lector. A continuació, està previst el disseny i la implementació de noves activitats i, finalment, en una tercera fase, fer el seguiment i l'avaluació del projecte de ciutat lectora.

  Pujar