Castellano

Bocairent rep més de 16.800 euros per combatre la violència masclista

Bocairent rep més de 16.800 euros per combatre la violència masclista
  • La Regidoria d’Igualtat programa un punt lila per a les festes d’estiu

Bocairent serà, de nou, un dels municipis més beneficiats de les ajudes associades al Pacte d’Estat de violència de gènere dotat, en la seua segona edició, amb vint milions d’euros. D’aquesta forma, el consistori comptarà amb 16.813,86 euros gràcies a la seua participació en el Sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (VioGén) ja que el repartiment de fons atén, en primer lloc, un criteri poblacional amb una quantitat fixa per municipi i una altra en funció del nombre d’habitants mentre que el romanent es reparteix entre les 392 poblacions espanyoles adherides a l’eina de protecció a les víctimes.

Per a la regidora d’Igualtat, Begoña Perigüell, “aquest suport del govern central demostra la implicació de l’Ajuntament de Bocairent en la lluita contra la violència masclista ja que constituïm l’únic consistori de tota la comarca adherit a VioGén, un projecte clau per protegir les víctimes”. Per això, Perigüell destaca “la necessitat de seguir aprofundint la coordinació entre els serveis socials municipals, la Guàrdia civil i la Policia local per a donar, progressivament, una resposta més acurada contra aquesta xacra que colpeja la nostra societat i en la resta d’accions previstes en el 2n Pla municipal d’igualtat entre dones i homes”, tal i com preveu el Pacte d’Estat.

Així es contempla la realització de campanyes de sensibilització i de prevenció com els punts lila programats per a les festes d’estiu a sant Agustí que se celebren a partir d’aquest dijous, 22 d’agost. En aquesta jornada inicial, la revetlla que tancarà els actes comptarà amb un espai dedicat a l’atenció, a la informació i a l’ajuda a les víctimes de qualsevol tipus d’incidència baix el títol ‘Per unes festes lliures d’agressions sexistes’. La iniciativa es repetirà el dia 28 durant el festival de música en valencià Xocorrock 2019 i segueix “la línia implantada ja en els Moros i cristians del febrer passat”, com recorda la regidora d’Igualtat, que ressalta també “la bona acollida que va rebre la proposta el que ens encoratja a seguir en aquest àmbit d’actuació preventiva i de conscienciació perquè no, és no”.

Pujar