elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pati coeducatiu del col·legi públic de Betxí estarà disponible per al pròxim curs

El pati coeducatiu del col·legi públic de Betxí estarà disponible per al pròxim curs
  • Ja estan finalitzades les obres de la reforma adscrita a la tercera fase del Pla Edificant finançat per la Generalitat

L'Ajuntament de Betxí ha comunicat que la reforma del pati del Col·legi Cervantes-Dualde ja estan pràcticament finalitzades i, per tant, l'espai coeducatiu estarà disponible per al pròxim curs que arrancarà el pròxim setembre.

Aquest projecte formava part de la tercera fase del Pla Edificant, promogut i finançat per la Generalitat Valenciana, i que des de la seua posada en marxa ja ha invertit a Betxí 1.700.000 euros, que han servit per a reformar els dos edificis del centre educatiu, construir un gimnàs i aquesta última reforma del pati.

Aquest nou espai de temps lliure és un lloc més naturalitzat, amb molta més vegetació, obert a tot l'alumnat sense discriminació de sexe i, en aquest cas, hi ha diversos jocs inclusius i participatius que s'allunyen dels típics esports dels patis convencionals.

Amb aquest projecte, el consistori pretén fomentar la creativitat, la cooperació i les relacions igualitàries durant el temps lliure de l'alumnat, creant un lloc amb diferents entorns on tots els xiquets i xiquetes se senten inclosos.

El primer edil, Alfred Remolar, ha apuntat que “Betxí sempre ha apostat per la igualtat, la no discriminació i aquest pati del col·legi Cervantes-Dualde promou els valors amb els quals ens identifiquem, creant espais inclusius i col·laboratius mentre els alumnes juguen i es diverteixen”.

Pujar