elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí descobreix unes pintures gòtiques i de principis del renaixement en l'última fase de restauració del Palau

Betxí descobreix unes pintures gòtiques i de principis del renaixement en l'última fase de restauració del Palau
  • Nebot ha destacat el descobriment de les pintures i la finalització de “tota la restauració, cosa que significa que el Palau ja es troba en la seua màxima esplendor per a poder visitar”

MÉS FOTOS
Betxí descobreix unes pintures gòtiques i de principis del renaixement en l'última fase de restauració del Palau - (foto 2)

L'Ajuntament de Betxí ha finalitzat la fase 6, i última, de restauració del Palau-Castell de Betxí. Una última fase que ha arribat amb “sorpresa”, ja que les obres han tret a la llum unes pintures murals tardo gòtiques i proto renaixentistes, que “faran que el Palau lluïsca en la seua màxima esplendor”, ha explicat l'alcaldessa del municipi, Carla Nebot.

Poc més de 10 anys després d'iniciar les obres de recuperació d'una de les joies arquitectòniques renaixentistes valencianes, Betxí “obrirà les portes d'un Palau totalment restaurat”, ha apuntat l'alcaldessa del municipi, Carla Nebot.

“Estem molt satisfets perquè per fi han acabat les obres de la fase 6, subvencionades per la Generalitat Valenciana, i que han servit per a restaurar la part gòtica de l'edifici, amb el valor afegit de l'aparició d'unes pintures murals molt importants que donaran molta més importància al Palau”, ha apuntat Nebot.

D'altra banda, amb l'aparició de les pintures murals tardo gòtiques i proto renaixentistes del Palau de Betxí, s'han dut a terme treballs de neteja i consolidació del revestiment de pintura mural. Després de l'estudi i restauració de l'obra s'ha pogut corroborar l'existència d'un important conjunt patrimonial que està dotant a l'edifici d'una singularitat que l'identifica. “Es tracta de la història material d'un bé patrimonial que era imprescindible recuperar i la intervenció duta a terme del qual s'ha dirigit cap a la seua documentació, neteja, consolidació, conservació i restauració”, ha detallat Nebot.

L'última fase de les obres de rehabilitació i reforma del Palau-Castell s'ha destinat a l'adequació dels espais de serveis en les plantes primera i segona de la zona gòtica del Palau amb la intervenció en la restauració de les pintures conservades en planta segona, i amb la creació d'un nou forjat i escala per a donar accés als murals. El projecte també ha contemplat l'estudi i proves sobre l'estat de l'estructura de les plantes segona i tercera dels pisos situats sobre el Palau-Castell en la zona nord, a més d'ampliar el nombre de lluminàries de la zona administrativa de l'habitatge de Pascual Meneu, millorar l'acústica d'alguns dels seus espais, i la substitució d'algunes de les baranes, entre altres.

Els treballs han tingut una inversió de 131.439,65 euros, subvencionats per la Generalitat Valenciana destinats a la protecció, foment i el desenvolupament del patrimoni cultural adjudicada en 2022.

Pujar