elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Betxí neteja els barrancs per minimitzar els perills de les pluges torrencials

  L'Ajuntament de Betxí ha accentuat els treballs de desbrossat i neteja de diversos barrancs per intentar reduir el perill que potencialment poden suposar les fortes pluges que s'esperen a la tardor. D'esta forma, els esforços s'han centrat fonamentalment en el Barranc de les Vinyes Roges, especialment en els trams que durant anys han estat pràcticament bloquejats pel creixement de la vegetació.

  En total, les actuacions s'han localitzat una zona d'uns 4.000 metres quadrats, dels quals s'han eliminat grans exemplars d'esbarzers i s'ha retirat una notable quantitat de deixalles acumulades durant els últims anys. A més, s'han repassat els trams condicionats l'any anterior amb treballs de manteniment de la vegetació existent.

  "Per dur endavant aquesta tasca de neteja, que és imprescindible per a facilitar el pas de l'aigua i evitar inundacions en l'època de pluges que normalment comença a finals de setembre o a l'octubre, comptem amb les contractacions estiuenques de treballadors agrícoles en atur a través de les subvencions aconseguides enguany", explica Alfred Remolar, alcalde de Betxí.

  Cal recordar que a través d'esta subvenció, el consistori betxinenc contractarà este estiu a 19 persones que, en dos grups, duran a terme diverses actuacions "de millora i de neteja" en punts concrets del terme municipal. Així, a partir de setembre s'incorporarà el segon grup de treball que ampliarà les actuacions al barranc de Sant Joan i del Solaig, encaminades a minimitzar l'impacte de les pluges de la tardor.

   

  Pujar