3 de juny de 2020 3/6/20

Informes tècnics obliguen a traslladar la Creu del Calvari

Informes tècnics obliguen a traslladar la Creu del Calvari - (foto 1)

    L'Ajuntament de Betxí ha desmuntat hui la creu situada a les portes del Calvari després que informes tècnics ho aconsellaren davant el seu estat de ruïna i una alta probabilitat de trencament. De fet, una vegada la brigada d'obres l'ha descarregat, els tècnics han comprovat directament que estava completament rovellada, tenia un badall important al creuament i la seua caiguda era més que probable.

    El desmuntatge del monument ja s'havia tractat prèviament en una comissió de cultura i en diversos plens, de forma que tots els portaveus n'eren sabedors. De fet, per part del consistori es confirma que l'alcalde de la localitat havia fet gestions directes amb el rector de la parròquia per traslladar-la dins del Calvari, a pocs metres d'on estava situada. Tot i això, finalment es va acordar que la creu es traslladarà, una vegada siga reparada, a l'interior del cementeri, justament al mausoleu de la parròquia i adossada a la paret per tal d'evitar que es puga caure.

    Fonts de l'equip de govern municipal han apuntat "que tant la corporació municipal com la parròquia han estat en tot moment informats dels tràmits que s'han seguit i s'ha procedit a actuar de manera transparent i seguint els paràmetres tècnics per evitar mals majors".

     

    Pujar