elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Betxí a l'atracador de dues gasolineres a Onda i la Vall d'Uixó

Detingut a Betxí a l'atracador de dues gasolineres a Onda i la Vall d'Uixó
  • A la Vall d'Uixó l'atracament es va produir, amb ganivet en mà, dilluns passat a la nit

La Guàrdia Civil ha detingut a Betxí a a l'home que va atracar de manera violenta i intimidante dues gasolineres en les localitats d'Onda i Vall d'Uixò, sostraient de totes dues caixes registradores el total de 560 euros.

Els fets van succeir els passats dies 2 i 3 de maig del present any, en el primer robatori comès en la localitat d'Onda, l'ara detingut després d'accedir a l'establiment ocultat el seu rostre amb una màscara i un capell de llana, va intimidar amb una arma blanca a la dependenta, acoquinant-la i obligant-la a tirar-se en el sòl per a així perpetrar el fet delictiu amb major seguretat, sostraient la recaptació de la caixa registradora, que ascendia a la quantitat de 260 euros i abandonat el lloc tot seguit en un vehicle.

L'endemà, va anar en una estació de servei de la localitat de Vall d´Uixò on es va cometre un nou atracament, en aquest cas el presumpte autor que també ocultava la seua cara, després d'accedir a l'establiment es va abalançar directament de manera violenta sobre la dependenta, que va caure a terra on va ser arrossegada diversos metres per l'interior de la gasolinera mentre era amenaçada amb un ganivet de grans dimensions. Després de sostraure la totalitat dels diners de la caixa registradora, la va obligar a continuar tendida en el sòl mentre el fugia del lloc en un turisme.

La Guàrdia Civil va posar en marxa una investigació on va comprovar que els dos robatoris amb intimidació tenien característiques similars, el presumpte atracador ocultava el seu rostre amb una màscara i un capell de llana, accedia a les estacions de servei en les quals les empleades eren dones, aprofitant l'hora pròxima al tancament mentre la dependenta estava sola, en tots dos atracaments es valia d'un ganivet de grans dimensions per a intimidar a les seues víctimes, obligant-les a esperar tombades en el sòl mentre el cometia els il·lícits fins a la seua fugida.

Després de múltiples tasques d'investigació, labors de vigilància, monitoratge discret i seguiment policial, la Guàrdia Civil va obtenir proves evidents de l'autoria d'aquests fets, procedint a la identificació, localització, i detenció durant el dia d'ahir d'un home de 55 anys d'edat, veí de Betxí, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació.

Al mateix li figuren nombrosos antecedents, sent molts d'ells delictes de robatori amb violència i intimidació en gasolineres de la província de Castelló.

Els agents han trobat a l'interior del vehicle del detingut diversos objectes i efectes que emprava en la comissió dels fets delictius.

Les diligències instruïdes juntament amb el detingut han sigut lliurada en els Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Nules.

L'actuació ha sigut realitzada per efectius de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Vall D´Uixó.

Pujar