elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí presenta en FITUR les seues dos festivitats d'interès turístic autonòmic

Betxí presenta en FITUR les seues dos festivitats d'interès turístic autonòmic
  • La localitat promociona el ral·li Transbetxí i les festes de Sant Antoni

L'Ajuntament de Betxí ha presentat en FITUR 2022 les dos activitats locals que posseeixen el reconeixement de Festa d'interès turístic autonòmic, el Ral·li Transbetxí i la Festa de Sant Antoni.

Ho han fet en la setmana que s'hauria d'haver celebrat la festivitat en honor al patró de la localitat, Sant Antoni, i que s'ha suspès a causa de les recomanacions sanitàries per la pandèmia de la Covid-19. Per tant, aquest 17 de gener no es va poder celebrar la tradicional romería des de la Plaça Major fins a la Muntanyeta.

Malgrat això, el consistori ha presentat les seues dos festivitats més populars en la Festa Internacional de Turisme amb la il·lusió que se celebren les pròximes edicions.

Així, el Ral·li Transbetxí de motocultors està previst per al cap de setmana del pròxim 23 d'abril i des de l'organització i l'equip de govern de la localitat continuen els preparatius perquè els veïns i els visitants puguen gaudir d'un cap de setmana trepidant. Com en anys anteriors, no faltarà la participació alemanya en una de les competicions més originals de la Comunitat. Diversos equips del país del nord d’Europa estaran entre els candidats al títol.

D'altra banda, encara que enguany s'hagen suspès els actes oficials en honor a Sant Antoni, des de l'ajuntament esperen que el gener pròxim es torne a realitzar la ‘matxà’ del dia 16 de gener i es torne a pujar a la Muntanyeta el día 17.

L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, y el regidor de Turisme, Raül Soria, han destacat la peculiaritat del Transbetxí y han explicat que “Fitur és una oportunitat per a donar a conèixer una competició que ja té un interès internacional i a la que cada any acudeixen més equips de fora de Betxí”.

Pujar