elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí instal·larà un punt d'informació de la submissió química durant les festes patronals

Betxí instal·larà un punt d'informació de la submissió química durant les festes patronals
  • Amb aquesta mesura, el consistori busca previndre aquestes pràctiques i que les víctimes sàpien com actuar en cas de patir-la

L'Ajuntament de Betxí posarà en marxa una campanya d'informació i prevenció de la submissió química durant les seves festes patronals per a evitar una pràctica violenta en auge. Aquestes agressions consisteixen en administrar substàncies amb efectes psicoactius a una persona sense el seu consentiment i ja hi ha diverses denúncies en diferents punts de la península de víctimes que han rebut punxades.

D'aquesta manera, el consistori durant les festes que se celebren al setembre muntarà, junt a un punt violeta per a denunciar qualsevol agressió o abús sexual, una zona d'informació sobre la submissió química per a intentar prevenir-la i perquè les víctimes sàpiguen com actuar en cas de sofrir-la.
Concretament, es repartiran fullets informatius en els quals s'explicarà en què consisteix la submissió química, els efectes que té, símptomes, consells per a evitar-la i què cal fer en cas de detectar o tenir sospites d'aquesta pràctica.

En aquest sentit, l'alcalde de la localitat ha destacat que “des de l'Ajuntament rebutgem totalment aquesta violència i volem prevenir i evitar que això afecte als qui participen en les festes del nostre municipi”.

Des del consistori ja estan preparant les festes patronals; a poques setmanes que se celebrin estan pràcticament totes les actuacions tancades i s'espera un èxit de participació després de dos anys de pandèmia. En aquest sentit, Remolar ha assenyalat que “esperem tindre unes bones festes perquè, després d'aquests dos anys, tenim molta il·lusió de tornar a viure unes festes amb normalitat”.

Pujar