17 de gener de 2021 17/1/21

Betxí inaugura la nova plaça de Santa Cecília

Betxí inaugura la nova plaça de Santa Cecília - (foto 1)

  Betxí va viure ahir una gran jornada festiva amb la inauguració de la remodelada Plaça Santa Cecília i la inclusió de diversos actes de caire eminentment musicals en honor a la patrona de la música. La jornada es va iniciar a les 12 del migdia, quan Alfred Remolar, alcalde de Betxí i Vicent Sales, vicepresident de la Diputació, van descobrir la placa commemorativa de l'acte.

  A continuació es van dur a terme els parlaments, on Remolar va destacar que "amb la nova Plaça Betxí recupera no només un nou espai per a les persones, sinó també uns records històrics molt importants per a les nostres arrels". En relació amb això, l'alcalde va indicar que "la recuperació de l'arquet, de les passeres i de l'abeurador fa que tots els betxinencs ens sentim més units com a poble i que coneguem millor el nostre passat no tan llunyà".
  Posteriorment, la Unió Musical de Betxí va interpretar diverses peces musicals en honor a la seua patrona, Santa Cecília, i es va donar pas al començament de la fira i a les activitats infantils.

  Les obres, que han tingut un cost de 62.000€, s'han allargat durant vora quatre mesos i han consistit en la peatonalització de la zona i la inclusió de representacions històriques de diversos indrets del municipi. En este sentit, cal destacar la construcció de les noves Passeres i la inclusió d'una escultura que representa el ressorgiment de l'antic Arquet que hi havia a l'actual avinguda Sant Josep Obrer.

  A l'acte, a més del vicepresident de la Diputació i de l'alcalde de la localitat, van assistir els membres de la corporació municipal, el diputat provincial per Compromís Xavier Trenco i nombrosos veïns que van poder rememorar anècdotes i vivències dels llocs recuperats. Així mateix, els més menuts també van poder gaudir de les diverses activitats dedicades a ells relacionades amb el món de la música.

  Pujar