2 de desembre de 2020 2/12/20

Betxí amplia el seu skate park i fa realitat el primer pressupost juvenil municipal

Betxí amplia el seu skate park i fa realitat el primer pressupost juvenil municipal - (foto 1)

    Corria el mes de desembre quan, entre les aules de l'institut públic de la localitat, van començar a fer-se unes enquestes entre l'alumnat d'ESO i de Batxillerat. Era l'inici del procés de recollida de propostes que, per primera vegada en Betxí, es feia per dur a terme el que seria el primer Pressupost Municipal Juvenil. Una iniciativa que naixia després de la magnífica acollida que havia tingut el seu embrió l'any anterior amb la participació dels més menuts en el Pressupost Infantil.

    De la recollida de dades d'aquell moment va eixir vencedora, per àmplia majoria, la proposta d'adquirir nous mòduls per a l'skate park municipal i poder ampliar les seues instal·lacions. Ara, a l'equador de l'estiu, aquelles idees ja són una realitat, amb la instal·lació feta d'un nou quarter i una rampa funbox que maximitzen les possibilitats d'este recinte que cada vegada és més utilitzat pels joves betxinencs.

    Alfred Remolar, alcalde de la localitat, ha destacat que "estes instal·lacions són un dels principals nuclis d'activitat dels adolescents i joves de Betxí i, a més a més, per la seua qualitat són un referent també en la comarca, ja que altres esportistes de localitats veïnes s'hi acosten de forma regular". Remolar s'ha mostrat satisfet "per la bona acollida i l'alta implicació que va tindre este procés obert de participació dels més joves" i assegura que "es repetirà novament" el pròxim any.

    El primer Pressupost Juvenil ha comptat amb una partida de 10.000€ i es va dur a terme a través de la regidoria de Joventut i de Participació Ciutadana. A més d'esta iniciativa, cal recordar que l'Ajuntament de Betxí enguany aportarà uns altres 5000€ per completar el #xarxallibres entre els alumnes de batxillerat i que el consistori atorga, tots els anys, unes beques econòmiques als alumnes amb els millors expedients acadèmics que inicien els estudis universitaris.

    Pujar