elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí aconsegueix una subvenció amb la qual es podrà donar treball a 20 persones

Betxí aconsegueix una subvenció amb la qual es podrà donar treball a 20 persones

    Un any més, i ja en van cinc, veïns de Betxí fins ara en l'atur podran deixar d'estar en la llista de l'INEM per uns mesos. L'Ajuntament de Betxí ha rebut la resolució provisional de subvenció per poder contractar 20 persones durant els mesos d'agost i setembre i desenvolupar tasques de neteja dels barrancs de les Vinyes de Piquer i de Sant Joan. En les pròximes setmanes s'obrirà el procés de puntuació a través d'un tribunal conformat per funcionaris del consistori i per representants sindicals segons la baremació oficial facilitada des de l'INEM. D'esta forma, a partir del dia 1 d'agost entrarà el primer grup mentre que el segon s'incorporaran al treball a partir del dia 1 de setembre.

    Fonts del consistori han mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit eixa xifra de 37.000€ per a donar ocupació a 20 persones, dos més que l'any passat. A més, cal destacar que la quantitat que es destina a la contractació d'aturats ha augmentat considerablement dels 15.809€ del 2013, any que es van contractar a 8 peons.

    D'altra banda, cal subratllar que el resultat de la gestió de l'ajuda suposarà la millora dels cabals fluvials i amb açò s'evitaran greus problemes en l'època de les pluges torrencials en la tardor pròxima.
    Les mateixes fonts han assenyalat que, de forma paral·lela a l'augment de la subvenció, el municipi de Betxí ha anat reduint progressivament la taxa d'atur al llarg dels últims anys, de manera que en estos moments la xifra de desocupats és la menor des de 2009. Això és degut, fonamentalment, a la recuperació econòmica de la població i també a l'especial labor que s'ha fet des de serveis socials i a mecanismes "autòctons" com la Bossa de Foment de l'Ocupació Local que l'any passat va ocupar a més de 60 persones.

    Pujar