elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest poble de Castelló instal·la un Joc de l'Oca amb elements emblemàtics del municipi

Aquest poble de Castelló instal·la un Joc de l'Oca amb elements emblemàtics del municipi
  • Es tracta d'una iniciativa amb dissenys educatius per als més joves de la localitat

L'Ajuntament de Betxí ha instal·lat al Parc Jaume I un ‘Joc de l'oca’ molt particular. En aquesta ocasió, no són aquestes aus les protagonistes, sinó que són porquets els que ocupen les principals caselles, com a mascota de Sant Antoni, patró de la localitat. A més, la resta dels elements estan directament relacionats el municipi, amb els edificis més emblemàtics com el Palau, el Calvari o l’Ermita.

Les regles també són diferents i, entre elles, la típica coca d'oli et fa avançar tres caselles, els pics de Betxí et retenen un torn sense participar o el motoret del Transbetxí et porta directament a la meta, que és l'ermita de Sant Antoni.  D'aquesta manera, l'ajuntament ofereix una alternativa d'oci en un dels principals parcs del poble i, a més, promou i fomenta la cultura i tradicions locals.

El joc l'han dissenyat i dibuixat Lau Lau en la seua tinta, que han treballat en més ocasions amb el consistori, principalment amb dissenys educatius per als més joves.

La regidora d'educació, Mireia Martín, ha assenyalat que “a Betxí estem molt orgullosos dels nostres valors i tradicions i hem volgut transmetre'ls als més petits d'una forma recreativa i original”.

Pujar