elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació celebra el Nadal amb els pacients del Psiquiàtric de Bétera

La Diputació celebra el Nadal amb els pacients del Psiquiàtric de Bétera
  MÉS FOTOS
  La Diputació celebra el Nadal amb els pacients del Psiquiàtric de Bétera - (foto 2)
  La Diputació celebra el Nadal amb els pacients del Psiquiàtric de Bétera - (foto 3)

  Obrir l'Hospital Psiquiàtric de Bétera a la ciutadania, de manera que els i les pacients se senten integrats en la societat, i al mateix temps, es visibilitzen els problemes de salut mental, trencant amb l'estigma que els envolta. Es tracta d'un eix fonamental de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, que ha sumat una acció més amb l'organització de la recepció nadalenca en el centre.

  Una activitat en la qual ha volgut estar present la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, qui ha acompanyat als usuaris del centre en aquest dia de celebració. "La idea és venir diverses vegades i tenir un contacte directe, que no se senten exclosos per estar ací. Poder participar en accions socials del dia a dia, estar al costat dels pacients i dels seus familiars", ha indicat Berenguer.

  L'acte ha començat amb la presentació d'un vídeo en el qual s'ha mostrat a través de fotografies com ha sigut l'any dels i les pacients del Psiquiàtric. Posteriorment, la diputada ha felicitat el Nadal a usuaris i professionals del centre, assenyalant que "sou una gran família". Seguidament, s'han realitzat diferents activitats esportives i musicals i s'ha culminat amb la visita de Papà Noel, qui ha lliurat els regals als pacients.

  Per la seua banda, el director d'Infermeria del Psiquiàtric, Toni Pla, ha indicat que l'objectiu fonamental d'aquest tipus d'actes és "la normalització de la diversitat. La salut mental és un àrea més de la integritat de les persones i ha de ser tractada amb tot l'afecte i respecte que mereix". Així mateix, Toni Pla ha agraït a la Diputació l'esforç realitzat per a l'adequació del menjador i de l'office del centre, en una nova etapa, ha assegurat, per a normalitzar la situació de les i els pacients.

  Pujar