elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mas Camarena-CUBE denuncia una nova marginació a les urbanitzacions de Bétera

Mas Camarena-CUBE denuncia una nova marginació a les urbanitzacions de Bétera
  • La coalició denuncia que Compromís, PSOE i Podemos de Bétera vota contra un col·legi en Mas Camarena-Torre en Conill, i contra un autobús Bétera-València

En l'últim Ple Ordinari de Bétera, a més d'altres temes menors, es van debatre dues mocions de molt interès: la sol·licitud d'una línia regular d'autobusos entre València i Bétera (ara no hi ha cap), i la construcció d'un col·legi en la zona de Mas Camarena i Torre en Conill. Les dues mocions van ser presentades per part la Coalició Mes Camarena- CUBE. Compromis, PSOE i Podemos ajudats per Ciutadans i un trànsfuga van tombar les dues propostes, segons denuncia la Coalició.

Uns serveis, explica el seu portaveu, Salvador Beltrán, que tenen cost zero per a l'Ajuntament: la línia d'autobusos es paga amb els tiquets i els autobusos els posa l'empresa contractada per la Generalitat (que tampoc paga un euro), i en el cas del col·legi ho construeix l'Ajuntament amb els diners que li lliura la Conselleria d'Educació.

Beltrán va exposar la necessitat d'aqueixos serveis així com que els beneficiaris eren tots els veïns de Bétera sense importar condició ni lloc dels seus habitatges: "En tots dos casos els arguments en contrari tenien una consistència tan feble que deixaven entreveure l'habitual marginació a les urbanitzacions d'aquest equip de govern municipal", en paraules del portaveu de la Coalició. L'actual govern municipal està compost per Compromís 6 (majoritari) i per PSOE (3) i Podemos (1).

"És irracional i malaltissa l'obcecació de Compromís per cercar excuses per a portar-ho tot al centre del poble. Per açò qualsevol problema, per xicotet que siga, Compromís ho fa créixer fins a convertir-ho en irresoluble", denúncia Salvador Beltrán.

Es dóna la circumstància que a Bétera ja existeixen 4 col·legis (públics i concertats) i tots estan a l'entorn del casc urbà. I a ell han de desplaçar-se els xiquets de la zona sud que són un de cada tres estudiants: "Per açò, el lògic i racional és que el cinquè col·legi estiga on estan els xiquets". El criteri universal compartit també per la Conselleria és que el col·legi ha d'estar el més a prop possible de la zona amb necessitats escolars. I a aquesta afirmació s'afig que les dades confeccionades amb el padró els serveis municipals que confirmen que hi ha més de 1300 escolars en la zona sud de Bétera.

"Tot el poble de Bétera continuarà sense autobús, i la zona sud de Bétera que som 7.000 veïns continuem sense Col·legi, sense Dispensari de Salut, i amb un transport molt deficient", lamenten des de la Coalició Mes Camarena- CUBE. 

Pujar