elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els alumnes d'Infermeria de grau i postgrau podran fer pràctiques en l'Hospital Psiquiàtric de Bétera

Els alumnes d'Infermeria de grau i postgrau podran fer pràctiques en l'Hospital Psiquiàtric de Bétera

  La Diputació de València i la Universitat de València han signat un acord perquè els alumnes del Grau d'Infermeria i aquells que cursen els estudis del Master de Salut Mental puguen fer les seues pràctiques en l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, dependent de la institució provincial. Així ho ha anunciat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, qui ha emmarcat aquest acord en l'aposta de la Diputació per posar en valor la importància de prestar una correcta atenció a la malaltia mental.
  “En l'actualitat, els alumnes d'Infermeria que volen desenvolupar les seues pràctiques formatives en el camp de la Salut Mental compten amb molt poques opcions i el centre de Bétera pot ser per a ells una fantàstica oportunitat per a ampliar la seua formació, en poder estar en contacte directe amb professionals amb una dilatada experiència i amb els malalts que allí s'atenen”, ha explicat Mercedes Berenguer.

  Bétera compta amb unes instal·lacions capdavanteres en matèria de salut mental que, unides al nou model assistencial que ja s'ha començat a implantar, basat en la rehabilitació i la dignificació dels malalts, poden constituir un centre d'aprenentatge avançat per a uns estudiants que, per la seua professió, estan cridats a convertir-se en un dels pilars en l'atenció a aquestes persones.

  Tal com ha declarat Toni Pla, director d'Infermeria de l'Hospital Psiquiàtric, “els infermers i les infermeres participen en la cura del pacient, la promoció i la prevenció de la malaltia en els seus diferents estadis, realitzen una atenció immediata durant el procés agut i també són part en la fase de rehabilitació, i totes aquestes fases es desenvolupen en aquest centre, per la qual cosa obrint les seues portes permetem que els estudiants puguen realitzar un aprenentatge pràctic en totes les facetes de la seua formació com a infermers especialistes en salut mental”, ha explicat Toni Pla. Aquesta obertura, que ara ha començat pels estudiants de grau i postgrau d'Infermeria, però que pretén estendre's a altres professions sanitàries, té com a objectiu addicional que l'activitat de l'Hospital de Bétera i els seus plantejaments en matèria d'atenció a la malaltia mental siguen difosos entre els professionals. D’aquesta manera, podrán impregnar-se de l'experiència i el treball rehabilitador que en ell es desenvolupa, fruit de la recerca i el treball continuat durant més de 40 anys.

  Paral·lelament, el director d'Infermeria ha destacat el paper motivador que pot suposar aquesta labor docent per als professionals que treballen en la institució, en tenir l'oportunitat de compartir els seus coneixements amb altres companys.

  Amb l'acostament entre l'Hospital Psiquiàtric i la Universitat, que es preten que siga recíproc, es dóna també compliment a la voluntat d'obertura del centre sanitari a la societat, com a via per a combatre l'estigma que encara manté la malaltia mental fruit, segons ha indicat Mercedes Berenguer, “de l'escassa atenció que fins a fa molt poc se li prestava des de les administracions públiques”.

  “Precisament per aquest motiu des de la Diputació de València estem treballant conjuntament amb la Conselleria de Sanitat per a aconseguir la integració de l'Hospital de Bétera en la xarxa pública sanitària, a més de per a ampliar els serveis per als pacients, ja que tenim molts recursos que suposen un potencial immens per a avançar en l'atenció a les necessitats en matèria de salut mental i no podem desaprofitar-los”, ha afegit la diputada de Benestar Social.

  Pujar