elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La reunió per prevenir enverinaments animals avança una possible batuda per les zones afectades

La reunió per prevenir enverinaments animals avança una possible batuda per les zones afectades

  La reunió celebrada ahir a Benissa per prevenir nous casos d'enverinaments animals va confirmar la possibilitat de fer una batuda de neteja que coordinarà el Seprona, el servei de Protecció de la Naturalesa depenent de la Guàrdia Civil, encarregat de vetlar per la conservació de la naturalesa i els recursos hidràulics, així com de la riquesa cinegètica, piscícola i forestal.

  L'encontre es va plantejar per a acordar noves accions i per a donar tota la informació a tots els agents implicats. L'alcalde de Benissa, Abel Cardona i Belén Ivars, regidora pertanyent a l'àrea d'organització de l'Ajuntament, informaren juntament amb l'inspector i un dels oficials de la Policia Local, amb el Sergent de la Guàrdia Civil de Benissa i el Guarda Rural de la Societat de Caçadors de Benissa. Els altres assistents foren la regidora Carol Ivars, els regidors Domènec Miralles, Xavi Tro i Manuel Juan, el portaveu del PP local, Arturo Poquet, i representants de Protecció Civil, de la Societat de Caçadors de Benissa, de les protectores Akira, Adopta – Bèrnia Benissa i Les Cutes, i de l'Associació de veïns de Pinos.

  Des dels cossos de seguretat es va oferir tota la informació disponible dels casos d'enverinament que han arribat a la caserna de la Guàrdia Civil a Benissa (9 denúncies en total, 7 a Benissa, una a Senija i una altra procedent de Teulada), i es va advertir dels problemes que poden donar-se amb la informació i xifres que no estiguen contrastades per la benemèrita local, ja que pot afectar a la cadena de custòdia i a què no es referencie el verí de manera correcta. Es va destacar que la voluntat de les associacions és positiva, si bé cal contrastar la informació real i seguir els protocols adients, demanant que totes les accions que realitzen les associacions estiguen coordinades amb el Seprona.

  Finalment es varen respondre als dubtes de les persones assistents i a banda de la batuda de neteja per les zones detectades, no va eixir cap altre suggeriment.

  Per altra part, i relacionat amb els enverinaments animals, hui al matí s'ha realitzat una reunió sol·licitada per persones representants del PACMA d'Alacant, que en paraules d'Abel Cardona ha estat "molt positiva, amb una actitud col·laborativa i oferint vies obertes per a estar en contacte i seguir aportant en aquests tristos fets".

  Pujar