elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Reconquesta del Vidre 2018: Benissa s'adhereix a la campanya de reciclatge de la Generalitat

La Reconquesta del Vidre 2018: Benissa s'adhereix a la campanya de reciclatge de la Generalitat

  La Reconquesta del Vidre és la campanya de comunicació i sensibilització per a promocionar el reciclatge durant les festes de Moros i Cristians que es celebren al llarg de tota la geografia de la nostra Comunitat, i que a Benissa es desenvoluparà del 29 de juny al 2 de juliol 2018, en honor a Sant Pere.

  Aquesta proposta iniciada per Ecovidrio i la Generalitat Valenciana va dirigida a les entitats festeres i als ciutadans i ciutadanes de trenta-dos municipis de la Comunitat Valenciana i pretén involucrar a tots els agents implicats en les festes de Moros i Cristians per a aconseguir que siguen més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, mitjançant una participació activa en el reciclatge de vidre.

  La campanya es presenta com un concurs entre municipis, els quals competiran per a ser la població que més kg de vidre reciclen per fester dins de la seua categoria.

  - Categoria Dolçaines: menys de 950 festers.
  - Categoria Darbukas: de 951 a 2300 festers.
  - Categoria Atabales: més de 2300 festers.

  Els municipis guanyadors de cada categoria rebran una ajuda econòmica de 1.500
  euros per a l'organització de les Festes de Moros i Cristians 2019, que Benissa ja va rebre en 2017, amb una quantia de 3.000 €.

  A més, enguany les comparses i filaes de cada municipi participant entraran en el sorteig d'un miniglú i un lot de productes de la terra envasats en vidre, valorat en 100 euros. Amb aquesta iniciativa, Benissa fa un pas més en l'organització de festes populars, més respectuoses en les quals el component cívic i actituds com el reciclatge i la neteja viària juguen un paper fonamental.

  Pujar