elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Necessitat de tala i reposició de palmera al Passeig Dolors Piera 

Necessitat de tala i reposició de palmera al Passeig Dolors Piera 

    El dijous 30 d'agost es talarà una palmera ubicada al Passeig Dolors Piera per raons de seguretat tant quan la zona és utilitzada com a pàrquing, així com quan en actes la zona compta amb l'assistència de gran nombre de persones.

    Igual que la resta de palmeres del Passeig Dolors Piera, es tracta d'un exemplar de palmera datilera (Phoneix dactyllifera) que van ser plantades el setembre de 1982. Aquesta palmera va sofrir un atac per fongs a l'ull durant els anys 2011 – 2012, que li provocà un creixement anòmal de les palmes que hi treia fins a 2014. Des de la detecció, va ser tractada amb fungicides i fortificants a més dels indicats pel control del morrut roig, donant la infecció per erradicada totalment en 2015-16 i per tant donant-se per totalment recuperada. Si bé, el servei municipal va detectar que la infecció havia causat danys estructurals que, recomanaven que la valona tingués el menor pes possible.

    Amb el creixement s'han fet més patents aquests danys estructurals manifestant clarament un estretament molt important situat per sota la valona que, en l'última revisió del servei recomanen per raons de seguretat i donat el seu emplaçament, la seua tala i substitució per un exemplar sa amb bona integritat estructural.

    Pujar