elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els cursos d'Estiu de la Seu Universitària presentaran la unitat didàctica de ‘Les Estisoradores de Benissa’

Els cursos d'Estiu de la Seu Universitària presentaran la unitat didàctica de ‘Les Estisoradores de Benissa’

  La Seu Universitària i l'Ajuntament de Benissa han presentat l'oferta dels Cursos d'Estiu 'Rafael Altamira' que la Universitat d'Alacant (UA) ofereix per a la Seu de Benissa. Una presentació a la qual han assistit Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, Concha Bru, coordinadora de la Seu Universitària de la Marina, Abel Cardona, Alcalde de Benissa, Belén Ivars, regidora d'Igualtat i Manuel Juan, regidor d'Educació i Cultura.

  Enguany s'ha organitzat una programació que es desenvoluparà des del 9 fins al 20 de juliol, amb quatre cursos relacionats amb l'àmbit educatiu i amb temàtiques d'actualitat com la igualtat, la geografia social o l'autoaprenentatge.

  "Volem que aquesta Seu Universitària i Benissa tinguen el segell i la marca de la igualtat", ha destacat Concha Bru, després de la presentació de dos cursos relacionats amb aquesta temàtica, 'Coeducació: Canvis socials i identitat de Gènere en l'aula' i 'La perspectiva de gènere en les aules d'educació secundària'. El primer d'ells introdueix ja la unitat didàctica protagonitzada per les Estisoradores de Benissa, un projecte transversal que continua mostrant el seu potencial com a valor per a relacionar-ho amb la Igualtat i amb la història del municipi. "És una sort tenir aquestes instal·lacions i aquesta línia de col·laboració amb la Seu", ha agraït Belén Ivars, agregant que "d'ara endavant treballarem més en comú", mentre Concha Bru també ha volgut significar que "la igualtat és un tema que l'Ajuntament té molt clar que ha de seguir impulsant".

  Els altres dos cursos, titulats 'Geografia Social: Cartografia col·laborativa i innovació docent' i 'L'Autoaprenentatge com a recurs per al professorat de Valencià (II)' també plantegen un notable interès segons Eva Valero, qui ha detallat que "el curs de geografia social ajudarà a reflexionar sobre la gestió del territori, cosa ja vista amb el recent PATIVEL".

  Manuel Juan, edil de Cultura i Educació, també ha avançat que, de nou, "els cursos de la Seu estaran complementats per una àmplia oferta cultural que ajudarà a generar un bon ambient, com concerts de música o recuperant el cicle de 'Llavadors Poètics', aprofitant els espais singulars de Benissa".

  Per la seua banda, Abel Cardona ha manifestat la seua satisfacció pel fet que "a l'Ajuntament li agrada anar de la mà amb la Seu *Universitària, i és un fet perquè estem col·laborant i les programacions no es solapen, sinó que es complementen".

  Per a més informació i inscripcions es facilita el link web.ua.es/estiu, per email en seu.benissa@ua.es, cridant al 965 733 562 o directament en la Seu de Benissa, en el c/ Puríssima 57/59.

  Pujar