elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa, capital multicultural aquest cap de setmana

Benissa, capital multicultural aquest cap de setmana
  • El 9º Festival Multicultural de Benissa se celebra del 5 al 7 d'octubre i ens convida a recórrer el món i les seues diferents cultures a través de la música, la gastronomia, el folklore, l'artesania i un llarg etcètera de productes i propostes

MÉS FOTOS
Benissa, capital multicultural aquest cap de setmana  - (foto 2)
Benissa, capital multicultural aquest cap de setmana  - (foto 3)

Tres de cada deu veïns a Benissa són estrangers, segons dades de l'últim padró municipal. Per ordre, anglesos, alemanys, romanesos, francesos, colombians, russos o ucraïnesos i així fins a més de 3.000 habitants en aquesta localitat alacantina que vénen de tots els racons del món. Una mescla de nacionalitats, cultura i de riquesa social que durant aquests dies es vol posar en valor amb un festival dedicat a aquesta multiculturalitat que tant defineix a aquesta xicoteta població de 10.000 habitants.

El 9º Festival Multicultural de Benissa se celebra del 5 al 7 d'octubre i ens convida a recórrer el món i les seues diferents cultures a través de la música, la gastronomia, el folklore, l'artesania i un llarg etcètera de productes i propostes. En aquest festival, que té lloc en el Passeig de Dolores Piera, en el centre de la localitat, participen les principals comunitats de residents estrangers i de municipis veïns.

Un festival que agrada molt per oferir alguna cosa diferent i que per a enguany porta novetats: aquesta cita va a comptar amb un espai de diàleg per a compartir experiències o aspectes de cada nacionalitat. Un punt per a debatre aspectes relacionats amb la integració o la igualtat en aquest còctel de cultures.

L'esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament i per l'Associació Multicultural de Benissa (AMUBE). A més, també participen les principals comunitats de residents estrangers del municipi en aquesta cita que edició després d'edició va guanyant popularitat i per açò se li ha donat un caràcter biennal.

En aquesta novena edició participen Alemanya, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Espanya, el Marroc, Mèxic, Polònia, Romania, Uruguai i Veneçuela. A més, en representació d'Espanya participen l'Associació de Moros i Cristians i la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2019.

La cita pretén ser una invitació a perdre's pels diferents llocs d'artesania, traslladar-se a l'altra part de món amb exhibicions de costums autòctons o deixar-se portar per la seua gastronomia. A més, hi ha una gran cita amb la cultura. Des de balls i actuacions fins a músiques de diferents parts del món.

Programa

El divendres 5 d'octubre tindrà la inauguració a les 20:00 en la plaça de Benissa. Per a aquest dia haurà instal·lada una exposició de segells de tot el món així com l'obertura oficial de les carpes, amb les diferents mostres d'artesania, fotografia, música i gastronomia en el Parc Dolores Piera. Una taula d'experiències i una sessió DJ tancaran la primera jornada del festival.

El dissabte 6 d'octubre començarà la jornada amb una cercavila dels països a les 12:30. Els veïns aniran abillats amb els vestits típics, partint des d'el recinte firal i recorrent el centre de Benissa, tot açò acompanyat de 'dolçaina i tabalet'. Ja a la vesprada se succeiran les actuacions de grups musicals d'Equador, Colòmbia, Bolívia, Xile i Espanya.

El diumenge 7 d'octubre, última jornada del festival, ens esperen propostes molt interessants. Des de tallers multiculturals infantils i contacontes i actuacions de diferents grups vinguts de Polònia, Xile i Romania. A més, també hi haurà espai per a la música tradicional valenciana amb el grup Soca amb Arrel.

Si vols veure el programa complet de festes, visita AQUEST ENLLAÇ.

Pujar