Castellano

Així va ser la captura i solta a mar oberta del tauró blau encallat ahir a la platja de Benidorm

Així va ser la captura i solta a mar oberta del tauró blau encallat ahir a la platja de Benidorm
Així va ser la captura i solta a mar oberta del tauró blau encallat ahir a la platja de Benidorm
  • Aquesta tintorera, una femella de 2,5 metres i 80 quilos de pes, nadava a 30 centímetres de profunditat i després de realitzar-li la revisió mèdica els veterinaris van comprovar que es trobava en bon estat de salut

Videos
Un tauró sorprén als banyistes en arribar a la riba d'una platja de Benidorm
Un tauró sorprén als banyistes en arribar a la riba d'una platja de Benidorm
MÉS FOTOS
Així va ser la captura i solta a mar oberta del tauró blau encallat ahir a la platja de Benidorm - (foto 2)
Així va ser la captura i solta a mar oberta del tauró blau encallat ahir a la platja de Benidorm - (foto 3)

Sorpresos. Així es van quedar ahir les persones que estaven descansant a la platja de Ponent de Benidorm on va arribar a la riba un tauró. Es tracta d'una tintorera que ha arribat fins a molt prop de la riba i els allí presents no han dubtat a traure els seus telèfons mòbils per a immortalitzar aquest curiós moment.

La tintorera, una femella de 2,5 metres i 80 quilos de pes, que havia quedat encallada a la Platja de Ponent de Benidorm, nadava a 30 centímetres de profunditat, molt prop de la costa. Després de realitzar-li les revisions mèdiques veterinàries i comprovar que estava en bon estat de salut va ser retornada a la mar Mediterrània.

En arribar a la platja, i gràcies a l'ajuda dels efectius de la Policia Local, Guàrdia costanera i del Servei de Socorrisme i Salvament de Benidorm, s'ha immobilitzat a l'exemplar de manera adequada amb material de maneig per a taurons i s'han traslladat a alta mar, lluny de la costa, amb ajuda d'una de les embarcacions cedides pel Club Nàutic de Benidorm.

Els veterinaris de la Fundació Oceanogràfic han examinat a l'animal i, després de comprovar que no presentava cap ferida visible i el seu estat de salut era bo, li han realitzat una anàlisi de sang per a, posteriorment, posteriorment reintroduir-lo amb cura en mar oberta.

Com comenta José Luis Crespo, responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic: “Quan una espècie pelàgica s'acosta tant a les costes sol ser perquè presenta algun tipus de malaltia o està ferida, per això és fonamental avaluar el seu estat general i decidir la millor opció sobre la base de les troballes”.

“És vital continuar aprenent d'altres espècies -ha recalcat Crespo- perquè hi ha molt que desconeixem”.

Un tauró en perill d'extinció al Mediterrani

La tintorera (Prionace glauca), també coneguda com a tauró blau, és una espècie estesa en mars i oceans tropicals i temperats, per la qual cosa la seua presència no és inusual en la Mar Mediterrània, on li l'ha catalogada en perill crític d'extinció per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

Desallotjament de banyistes

Davant el varamiento de l'animal, es va desallotjar la costa i s'ha donat l'avís a emergències. L'objectiu és que l'animal estiguera fora de perill i també les persones que allí es trobaven.

Sens dubte aquest dia d'onada de calor de la Comunitat Valenciana passarà a la història per la imatge curiosa que ha deixat aquest tauró que nadava alié a l'interés suscitat entre els presents.

La tintorera va ser albirada sobre les 11.30 hores per banyistes, a l'altura de l'avinguda Vicente Llorca Alós. Després de comunicar-ho a la Policia Local, el servei de Salvament i Socorrisme de la ciutat i de l'Oceanogràfic de Valéncia han acudit també en llanxes per a poder rescatar-la.

Pujar