17 de novembre de 2019 17/11/19

Detinguts cinc homes per una presumpta agressió sexual grupal a Benidorm

Detinguts cinc homes per una presumpta agressió sexual grupal a Benidorm - (foto 1)
  • L'avís el va donar el centre de salut de l'Alfàs del Pi, al qual va acudir la dona, juntament amb una amiga

La Guàrdia Civil d'Altea ha detingut a cinc homes, de 18 i 19 anys, per ser els presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual i un altre d'abús sexual, comesos sobre dues dones, de nacionalitat noruega, totes dues de 20 anys. Els detinguts, que estaven de vacances a Benidorm, tornaven al seu país d'origen l'endemà.

A les 01.45 hores de la matinada del dimecres 7 d'agost, la Guàrdia Civil d'Altea va rebre una trucada telefònica del Centre de Salut de Alfa del Pí, en la qual informaven estar atenent dues dones, de 20 anys d'edat, per una presumpta agressió sexual a una d'elles.

Els agents es van traslladar immediatament al centre mèdic, per a entrevistar-se amb la víctima, qui els va manifestar com van succeir els fets: A través d'una xarxa social, van conéixer a diversos joves francesos, els qui es trobaven de vacances a Espanya. Van quedar amb ells a Benidorm i van marxar tots junts al domicili vacacional d'aquests. En un moment donat de la nit, una de les dones va marxar de l'habitatge, quedant-se l'altra dona sola amb els cinc homes, tenint lloc l'agressió sexual referida.

Les dues dones van facilitar als agents les dades i les fotografies dels perfils de les xarxes socials dels cinc suposats autors, comunicant-los que aquests els havien comentat que marxarien al seu país d'origen l'endemà. Com a conseqüència d'aquesta última informació, es va donar inici a la investigació de manera urgent, donada la imminent volta a França dels cinc joves.

La Guàrdia Civil d'Altea va establir un dispositiu a Benidorm, per a procedir a la seua localització i detenció, a l'efecte d'evitar la seua marxa del país i assegurar-se la seua posada a la disposició de l'Autoritat Judicial, per a esclarir els fets denunciats per les dues dones. També van participar en el dispositiu agents de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Altea i un Sergent 1r de la Gendarmeria Francesa, comissionat precisament en aquesta població, a causa de programes policials d'intercanvi en èpoques estivals, suport que va ser fonamental en la investigació. Després d'incessants gestions d'esbrinament, realitzades a contrarellotge, es va aconseguir la detenció, sobre les 04.00 hores, de dues dels cinc autors i dels tres restants a les 04.30 hores.

Aquestes actuacions policials es van posar en coneixement de la Policia Nacional de Benidorm, per ser aquest cos el territorialment competent. Mentrestant, les dues dones van ser traslladades pels agents a l'Hospital de la Vila Joiosa, per a ser sotmeses a un reconeixement mèdic més exhaustiu formalitzant, seguidament, la denúncia d'aquests fets. Quant als cinc detinguts, quatre d'ells tenen 19 anys i un té 18, sent tots de nacionalitat francesa.

La investigació continua oberta, a fi de determinar amb exactitud el grau de participació de cadascun d'ells. Està previst que passen a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Benidorm demà dijous 8 d'agost.

ocultar
Detinguts cinc homes per una presumpta agressió sexual grupal a Benidorm
Pujar