elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Voramar, Esperanza i Marina tornen al seu medi natural

Voramar, Esperanza i Marina tornen al seu medi natural
  • Solten tres tortugues en la mar de Benicàssim recuperades en l'ARCA de la Mar

MÉS FOTOS
Voramar, Esperanza i Marina tornen al seu medi natural - (foto 2)
Voramar, Esperanza i Marina tornen al seu medi natural - (foto 3)
Voramar, Esperanza i Marina tornen al seu medi natural - (foto 4)

La Fundació Oceanogràfic i la Fundació Blava Marí han soltat aquest migdia a Benicàssim tres tortugues curades en les instal·lacions de l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfic, en un acte protagonitzat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la vicealcaldessa de la localitat, Cristina Fernández, i la regidora de Platges, Elena Llobell.

Dins del conveni de col·laboració entre totes dues fundacions, membres de totes dues institucions van explicar a la platja Voramar als voluntaris i altres persones, que es van unir entorn de la solta, l'activitat d'una i una altra entitat, així com el valor que representa poder retornar al seu medi natural als quelonios, que han patit les adversitats de la mar.

Els animals han sigut rescatats gràcies a la conscienciació dels pescadors del litoral valencià, a la coordinació del 112 i a l'acció de la Xarxa de Varamientos de la Comunitat Valenciana composta per la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecologìsta, Universitat de València i Fundació Oceanogràfic.

Dues tortugues de la costa castellonenca

La tortuga registrada amb el número 525, d'uns 56 quilos, va ser capturada accidentalment per arrossegament a Benicarló i va ingressar en l'ARCA de la mar presentant una embòlia gasosa severa gràcies a la col·laboració de l'embarcació Princess. Va ser “batejada “com Voramar i van contribuir a soltar-la en la mar el secretari autonòmic, dos representants de la Creu Roja, Sílvia Delatorre i Cristina Barreda i l'amo de l'hotel Voramar, Rafa Pallarés.

La número 570 (12,5 quilos) també va ser arreplegada accidentalment a Borriana. Gràcies a la col·laboració de l'embarcació Simar va ingressar en l'ARCA de la Mar amb embòlia gasosa lleu i aspiració.

Finalment, la número 579, (9 quilos) va ser recuperada per l'embarcació El Mareny i no se li va detectar cap alteració, ni durant les proves ni durant el període d'observació.

Les tortugues van ser “batejades” abans d'entrar a la mar com Voramar, Esperanza i Marina.

Pujar