elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Així lluirà el temple de Sant Joan Pau II en un municipi de Castelló

VIDEO | Així lluirà el temple de Sant Joan Pau II en un municipi de Castelló
  • La parròquia va començar a construir-se a mitjan 90 i encara hui segueix a esperant a ser conclosa

La Basílica de la Sagrada Família de Barcelona és, possiblement, el temple contemporani inacabat més famós. Però no l'únic.

A la província de Castelló també hi ha una parròquia que encara continua esperant a la seua finalització després de dues dècades estant paralitzada.

Es tracta de la parròquia de Sant Joan Pau II a Benicàssim, la construcció de la qual es remunta a mitjan dècada dels 90 després de la permuta amb l'Ajuntament de Benicàssim de la Casa Abadia pel terreny on ara se situa el complex parroquial i el temple inacabat. La conclusió de l'obra va quedar llavors supeditada a les possibilitats econòmiques.

En 2022 es va reprendre la finalització de les obres per l'impuls donat pel Bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, qui va assumir aquest compromís amb la feligresia.

La imatge de com quedarà l'ha compartida el bisbat en la seua pàgina web al costat d'un vídeo de vídeo està actualment el temple, les obres del qual porten paralitzades un parell de dècades. Malgrat això, està sent usat com a temple de culte pels feligresos de Benicàssim.

En què consisteix el projecte bàsic?

El projecte bàsic encarregat pel Bisbe es va presentar al Consell Parroquial a la fi de juny de 2022.

Es tracta d'una adaptació de l'existent que conjumina un discurs contemporani amb la incorporació d'elements simbòlics procedents de la tradició dels temples cristians.

1,5 milions d'euros

Actualment estan buscant finançament per a finalitzar l'obra la inversió de la qual superarà els 1,5 milions d'euros i es realitzarà en dues fases.

En la primera, per una mica més de 800.000 euros es durà a terme el sanejat i reparació de l'estructura de formigó, es tancarà la nau i el campanar, i s'instal·larà la fusteria exterior i les reinstal·lacions bàsiques.

La segona fase, que suposarà invertir més de 700.000 euros, té previst executar el paviment, el revestiment interior, la fusteria i vidrieres.

Pujar