elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mercat Nadalenc de Benicàssim bat rècord de solidaritat recaptant 24.000 euros

El Mercat Nadalenc de Benicàssim bat rècord de solidaritat recaptant 24.000 euros
  • El Grup Viure, organitzador de l'esdeveniment, destinarà l'ajuda a la millora de les instal·lacions d'un col·legi de xiquets orfes a Uganda

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Benicàssim, el tradicional Mercat Nadalenc Solidari en el qual s'ha batut rècord de solidaritat recaptant 24.002,89 euros que el Grup Viure, organitzador de l'esdeveniment, destinarà per a ajudar a construir un col·legi de xiquets orfes a Uganda. “Són un total de 32 els anys que aquest mercat recorre el carrer Sant Tomàs de Benicàssim i agafant cada vegada major rellevància gràcies a la solidaritat dels benicenses”, ha destacat la regidor de Benestar Social, Rosa María Gil.

La solidaritat ha tornat a inundar un any més el carrer Sant Tomàs de Benicàssim amb la celebració de la XXXII edició d'aquest mercat ambulant amb el qual associacions i veïns de *Beicàssim es bolquen, “Ni tan sols el mal temps del diumenge va frenar l'esperit solidari de tota una ciutat. Amb l'adquisició de qualsevol dels productes, els visitants donaven suport al projecte seleccionat pel Grup Viure enguany i que està destinat a ajudar a millorar les instal·lacions d'un col·legi a Uganda”, ha subratllat Gil.

Artesania, tallers, gastronomia o decoració nadalenca entre altres, van ser els productes que van mostrar les 12 casetes instal·lades, a més de la tradicional rifa i una tómbola, en la qual es van sortejar diferents productes, cedits per a l'ocasió pels diferents establiments de la localitat. El Grup Viure de Benicàssim, està compost en l'actualitat per al voltant de 20 persones voluntàries, però han sigut moltes les persones que al llarg d'aquests 32 anys, han col·laborat i s'han incorporat com ‘La ‘Canastilla’ i un increïble equip de cuineres que han decidit dedicar part del seu temps a treballar per millorar la vida dels xiquets en aquells països i zones més desfavorides del món.

“Enguany, es van plantejar quatre projectes, en països com Camerun, el Senegal, Uganda o Veneçuela”, tal com explica Guillermo Clausell, membre de Grup Viure “Tots són projectes importants, però ens hem decantat per un projecte educatiu a Uganda, perquè la necessitat és molt gran les condicions d'aqueixos xiquets ara com ara són molt precàries i la millora del col·legi, els permetrà no sols acudir a l'escola, sinó que tindran accediran a alimentació correcta i podran rebre assistència mèdica”.

Cal destacar que el projecte seleccionat té un especial vincle ja que la jove *benicense María Fuentes, ha fet classes a l'escola i ha vingut desenvolupant diferents treballs com a voluntària fins el mes de novembre passat. L'escola Brilliant Brains Nursery and Primary School a Uganda, a la qual va destinada la recaptació, és una escola infantil i primària creada principalment per als xiquets orfes i vulnerables dels llogarets pròxims a l'escola. El centre es troba en la zona de *Busokwa, en el *subcondado de Karambi, en el districte de Kabarole, en l'oest d'Uganda, en l'est d'Àfrica. L'escola va començar amb huitanta xicotets i xicotetes més o menys l'any dues mil setze, i en els nostres dies assisteixen a classe entorn de dos-cents seixanta alumnes i alumnes d'entre tres i quinze anys, dels quals molts són orfes.

Pujar