elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La majoria compleix a Benicàssim: només 12 denúncies per saltar-se el toc de queda

La majoria compleix a Benicàssim: només 12 denúncies per saltar-se el toc de queda
  • Des de l'inici del mes de juliol s'ha comptabilitzat mig centenar d'infraccions per saltar-se el toc de queda, no portar màscara o excedir el nombre de persones permès

Durant la primera setmana amb toc de queda a Benicàssim s'han comptabilitzat 12 denúncies per incomplir l'horari establit de limitació a la mobilitat, d'1.00 a 6.00 hores de la matinada. Cal assenyalar que aquesta localitat és l'única de la província de Castelló on hi ha toc de queda.

Des de la regidoria de Seguretat, l'edil responsable, Natividad Alonso, ha indicat que “des de l'inici del mes de juliol s'han aconseguit les 50 infraccions per l'incompliment de la normativa Covid-19, com pot ser el no portar màscara (33 denúncies), per reunions que excedeixen el nombre de persones permés (2) o, des de dilluns passat, per infringir el toc de queda”.

Dins de les xifres acumulades durant aquest mes de juliol, el major nombre d'infraccions comptabilitzades es refereixen a no portar màscara quan no es pot complir la distància de seguretat requerida. En aquest punt, l'alcaldessa, Susana Marqués, posa l'accent en les tres regles bàsiques per a frenar la propagació del Covid-19, “l'ús de la mascareta, mantindre la distància interpersonal establida i realitzar una freqüent rentada de mans”.

Fent balanç de la primera setmana amb toc de queda en el municipi, la primer edil indica que “el comportament ha sigut, en general, exemplar, i confiem que totes les mesures adoptades per les autoritats sanitàries servisquen per a revertir la situació com més prompte millor”.

Un dels objectes del toc de queda fa referència a minimitzar l'impacte dels denominats botellons. En aquest sentit, durant el present mes de juliol s'han formulat 46 denúncies per botellons, principalment en la zona de platja i estacionaments públics, i s'espera que el toc de queda comporte una reducció d'aquesta activitat.

Per a fer front a la propagació del Covid-19 i reduir el nombre de contagis, des de l'Ajuntament de Benicàssim es va continuar intensificant totes les labors de control i vigilància per al compliment de les mesures especialment en les referents al toc de queda. “Portem massa mesos lluitant contra aquesta pandèmia i no podem baixar la guàrdia ni relaxar cap de les mesures”, ha afegit l'alcaldessa qui apel·la “a la prudència, a la responsabilitat, perquè entre tots puguem revertir la situació”.

Pujar