elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim reobri el dimecres la biblioteca per al servei de préstecs i devolucions

Benicàssim reobri el dimecres la biblioteca per al servei de préstecs i devolucions
  • El cementeri també reobri demà per a visites amb un aforament màxim de 50 persones

MÉS FOTOS
Benicàssim reobri el dimecres la biblioteca per al servei de préstecs i devolucions - (foto 2)

Benicàssim continua amb la reobertura d'edificis i serveis municipals i durant el dia de demà dimecres 27 de maig la biblioteca i el cementeri municipal tornaran a oferir el seu servei, amb control d'aforament i amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries.

En el cas de la biblioteca municipal, el regidor de Cultura, Javier Alonso, ha informat que l'espai situat a la Casa de la Cultura “estarà obert per a oferir el servei de préstec i devolució de llibres i els usuaris hauran de seguir el recorregut que haurà marcat en el sòl, tant per a accedir com per a eixir”. L'edil, que ha supervisat l'espai al costat de l'alcaldessa, Susana Marqués, ha continuat explicant que “durant la fase 1 les sales de lectura romandran tancades al públic”. Tampoc es podran utilitzar els ordinadors d'ús públic així com les condícies i no estarà permés l'accés lliure a la col·lecció. A més, l'aforament, en aquesta primera fase, no serà superior al 33%, serà obligatori portar màscara i la biblioteca comptaran també amb gel hidroalcohòlic a la disposició dels usuaris.

Quant als llibres que es retornen, passaran una quarantena de 14 dies abans d'estar disponibles novament per a altres usuaris. Des del departament recomanen consultar en la web el catàleg disponible (https://xlpv.gva.es/cginet-bin/abnetop/o8094/id7e127a3b?acc=101) i realitzar la petició o reserva de llibres de forma anticipada a través del correu electrònic biblioteca@benicassim.org. També donen servei d'atenció telefònica a través del 964300962 extensió 248.

L'horari establit és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i pel que fa a la resta de biblioteques del municipi, com la Biblioteca de la Mar Vila Ana i la d'Heliòpolis, “s'incorporaran de manera progressiva a aquesta dinàmica”, ha indicat Javier Alonso.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “per a la reobertura de la biblioteca s'ha dotat a les instal·lacions de nou equipament com mampares de protecció, igual que hem fet en altres departaments que realitzen atenció presencial, com el Servei d'Informació Ciutadana (SIC) o Serveis Socials”.

Quant al cementeri municipal, l'espai obrirà per a visites a partir de demà dimecres i el seu horari per a serà de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 hores i el dissabte de 9.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores. La regidora responsable, Elena Llobell, ha informat que “l'aforament màxim permés en el cementeri serà de 50 persones i s'han establit una sèrie de normes a seguir, com un accés d'entrada i un altre diferent d'eixida degudament senyalitzat per als visitants”. Llobell ha afegit que “les persones que vulguen netejar les sepultures dels seus familiars hauran de portar el material i els utensilis de neteja per la impossibilitat de no compartir els articles i productes que el cementeri posava a la disposició dels usuaris abans de l'estat d'alarma pel Covid-19”.

Pujar