elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim reforça la mobilitat amb autobús per a ‘gaudir del Dia de les Paelles deixant el cotxe a casa’

Benicàssim reforça la mobilitat amb autobús per a ‘gaudir del Dia de les Paelles deixant el cotxe a casa’
  • El consistori habilita el bus circular i reforça el servei interurbà amb Castelló fins a les cinc del matí per a “evitar problemes d'aparcament, embossos i augmentar la seguretat viària”

Benicàssim ultima els detalls per al primer dia de les paelles post pandèmia que es preveu ‘de rècord’, per la qual cosa la coordinació d'efectius i serveis es fa més necessari que mai. D'una banda, el dispositiu de seguretat ja es va tancar el passat 27 de desembre en la Junta Local de Seguretat copresidit per l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten en la qual es va buscar “planificar al mil·límetre per a intentar evitar al màxim els riscos de multitudinari esdeveniment”, va subratllar llavors Marqués.

Per un altre, l'Ajuntament de Benicàssim sota el lema ‘Gaudeix del Dia de les Paelles deixant el cotxe a casa’ reforça la mobilitat amb autobús, “Benicàssim està preparada per a acollir a veïns i visitants en el memorable Dia de les Paelles, així doncs, per a evitar problemes d'aparcament, embossos i augmentar la seguretat viària el consistori ha habilitat un servei extraordinari d'autobús circular pel municipi i reforçat el servei interurbà amb Castelló”, ha destacat el regidor de Festes, Arturo Martí.


Concretament, l'autobús circular, realitzarà el recorregut habitual per nucli urbà i urbanització, des de les 9.00 hores del divendres 20 de gener, fins a les 05.00 hores del dissabte 21 de gener. Amb una tarifa d'1 euros. L'autobús, interurbà Castelló- Benicàssim per Viles comptarà amb horari especial per Paelles de tornada a Castelló a les 00.30, 02.00, 03.30 i 05.00 del dissabte 21 de gener que se sumarà a l'horari normal de servei.


El Dia de les Paelles se celebrarà divendres que ve 20 de gener als carrers Sant Tomàs i adjacents es concentraran més d'un miler de paelles. El dia començarà (07:30h) amb la tradicional ‘Despertá’ per a seguir (9:00h) amb l'esmorzar de germanor solidari d'un euro a favor de Càritas Benicàssim. Hi haurà ‘Paradita Flamenca’ en el Parador de Festes just abans de començar amb el repartiment de ferros, taules i llenya al carrer Sant Tomàs (11.45 h). Hostalers i comerciants s'han bolcat en aquest dia "tan especial per a tota la província de Castelló" i hi haurà música i tardeo en el centre urbà per a amenitzar la jornada, que tancarà el dia amb orquestra en la carpa municipal situada en el recinte firal.

Cal recordar que aquesta festivitat se celebra des de 1980 (43 anys) i se sol celebrar el divendres de les festes patronals de la localitat en honor a Sant Tomàs de Villanueva i Santa Águeda en la qual cada veí o visitant aporta tots els ingredients per a la realització de la paella, segons el gust o destresa de la persona que cuina per a la resta de família o amics. A més, el 28 de novembre de 2018 aquesta celebració va ser declarada Festa d'Interés Turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Pujar