elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2023

Benicàssim es posiciona en FITUR com a destí saludable, sostenible i inclusiu

Benicàssim es posiciona en FITUR com a destí saludable, sostenible i inclusiu
  • Ciutat de festivals, naturalesa, esport, gastronomia, patrimoni i platja pot trobar el turista en aquesta localitat castellonenca

Benicàssim ha presentat en l'estand del Patronat Provincial de Turisme de Madrid (FITUR) l'oferta turística amb la qual atraure al públic perquè gaudisca al costat dels benicenses de l'àmplia i variada oferta, des de la naturalesa, el seu patrimoni, la platja, les seues festes o com a ciutat de festivals, que acull els millors esdeveniments musicals del panorama nacional.

Elena Llobell, regidora de Turisme, ha presentat en FITUR totes les propostes de Benicàssim, una ciutat que aposta per la “sostenibilitat” que, des de fa alguns anys, constitueix per a nosaltres la clau de volta de la nostra estratègia turística.

Sota el paraigua, “Benicàssim, cuidem de tu”, ”des de l'Ajuntament de Benicàssim hem impulsat en els últims anys el concepte actual de turisme conscient, sostenible i saludable”.

“Amb quasi set quilòmetres de costa i cinc platges urbanes, Benicàssim s'ha convertit en un dels destins per excel·lència de la província de Castelló, i una destinació turística preferent de la Comunitat Valenciana. Gràcies a les bondats d'un clima suau i a una ortografia particular, el municipi presenta unes condicions excel·lents per a gaudir de cada instant a Benicàssim. Permet, a més, realitzar activitats a l'aire lliure durant tot l'any ja siguen rutes a peu, senderisme, cicloturisme i de naturalesa o activitats nàutiques per a gaudir de la millor essència del Mediterrani”, ha conclòs la regidor de Turisme, Elena Llobell, en la roda de premsa de presentació de ‘Benicàssim, Cuidem de tu’. Un lema que aterra en Fitur2023 posicionant la localitat Mediterrània com a destí saludable, sostenible i inclusiu.

Platges: qualitat, accessibilitat i serveis

A Benicàssim t'esperen llargues platges urbanes per a relaxar-te, gaudir i sentir tota l'essència del Mediterrani. Trobaràs platges amb tots els reconeixements i guardonades per la seua qualitat, excel·lència i serveis perquè les cinc platges de Benicàssim són més del que imagines. De nord a sud les platges de Voramar, Almadrava; Torre Sant Vicent, Els Terreres o Heliopolis, onegen amb la Bandera Blava que reconeix la seua qualitat. A més, totes compten amb la certificació mediambiental ISO 14001. A les tres primeres se'ls suma el distintiu Q de qualitat turística. Amb prop de 80 accessos directes i passarel·les, en totes les nostres platges trobaràs àrees de jocs i esbarjo, servei de salvament i Socorrisme, panells informatius amb pictogrames, així com serveis adaptats amb material i personal especialitzat, perquè creiem en un turisme inclusiu i per a tots.

El Desert de les Palmes, el parc natural més extens de la Comunitat Valenciana

Benicàssim compta amb un extraordinari patrimoni natural. Som una terra on la mar i la muntanya es funden en un horitzó infinit, que convida a trobar-se amb un mateix. Tenim la sort de tindre el parc natural més extens de la Comunitat Valenciana, un vertader pulmó verd que ens regala la naturalesa i la silueta que dibuixen Els Agulles ho fan inconfusible. En les últimes dues dècades s'ha accentuat una creixent sensibilitat social per la qualitat ambiental, perquè són ben coneguts els efectes de la degradació paisatgística, ambiental, social i cultural que el turisme de masses ha generat en nombrosos destins.

Rutes: geolocalizadas, a peu, amb bicicleta i accessibles

Les rutes geolocalizadas permeten caminar i gaudir de la naturalesa descobrint la riquesa botànica que ens regala les nostres muntanyes o admirar la immensitat del cel en una nit estrellada. Podràs gaudir de l'única via cicloturista que discorre paral·lela a la mar per una antiga via de tren i parar a la meitat de la nostra via verda i observar la bellesa i la calma del Mediterrani en la badia que forma a Benicàssim. També l'anomenada "Via verda de la mar" és una ruta que discorre entre els municipis de Benicàssim i Oropesa i amb una longitud de 5,6 quilòmetres, ens ofereix gaudir de l'única via cicle turística que discorre per enfront del litoral seguint l'antic traçat de la via del tren. En ella podràs observar com els pins pel seu traçat obert arriben a la vora de la mar, formant paisatges d'una calma paradisíaca i d'una bellesa aclaparadora. Altres Rutes cicle turístiques urbanes permetran de manera tranquil·la gaudir d'aproximadament 16 quilòmetres i un desnivell mínim que la fa accessible a tota mena de públic, a més d'oferir-te la possibilitat d'apreciar de manera tranquil·la i saludable alguns dels encants que posseeix Benicàssim, recorrent Passeig Marítim, centre històric i antiga marjal (zona d'arrossars).

Agenda cultural i visites

La història i l'art es respiren en cada racó de la costa benicense, el seu ric patrimoni arquitectònic conformat per 54 viles dels anys 20 recuperades fan al Passeig Pilar Coloma un aire modernista vintage inimitable, en el qual a principis de setembre es recrea en la cita anual de la Belle Époque els anys 20 de la burgesia que va decidir triar Benicàssim com a destí vacacional. Se li sumen tres sales d'exposicions, en les quals al llarg del 2022 les més de 40 exposicions programades han atret a més de 22.000 persones.

A destacar d'entre elles "Vila Elisa" en l'actualitat propietat del Municipi, en el qual poder gaudir d'un jardí amb més de 1500 espècies de plantes i coronades amb un ficus monumental. Hui Vila Elisa, s'ha convertit en un espai cultural obert a la ciutadania i a la mar. Convertida en tot just quatre anys en referent congressual de la Província de Castelló compta amb una xicoteta sala d'exposicions, per la qual ja han passat obres de grans genis i mestres de reconegut prestigi internacional com Picasso, Miró o Dalí, i que continua acollint exposicions obertes i gratuïtes. D'altra banda, “Vila Ana” la biblioteca de la mar, és una antiga vila recuperada enfront de la mar que ofereix un delicat ambient per a gaudir del plaer de la lectura enfront de la mar.

Benicàssim: destí saludable, sostenible, innovador i inclusiu

Benicàssim és un municipi turístic, destí de referència del Mediterrani, una ciutat saludable, sostenible, innovadora i inclusiva. Som més que un destí, som una ciutat que es preocupa de cuidar el seu entorn, del seu patrimoni cultural i arquitectònic recuperat, que atresora les seues tradicions singulars, i que vol créixer social i econòmicament de manera responsable.

 

Pujar