elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim: l'únic municipi de Castelló amb toc de queda entre la 1.00 i les 6.00 hores

Benicàssim: l'únic municipi de Castelló amb toc de queda entre la 1.00 i les 6.00 hores
  • Susana Marqués davant el decret: "Col·laboració màxima i reforç policial perquè es complisca el toc de queda"

Des del dimecres 13 de juliol, Benicàssim tornarà a tenir toc de queda. Així doncs es preveu que la circulació nocturna es limite des de la 1.00 hores fins a les 6.00 hores d'aquesta matinada durant els pròxims quinze dies.

Això serà a partir d'aquesta matinada una vegada ha sigut publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les mesures adoptades en la resolució de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de 9 de juliol de 2021 i que han sigut acceptades pel tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Amb això, Benicàssim serà l'única localitat amb toc de queda i limitació de reunions a deu persones a la província de Castelló segons ha confirmat Sanitat. A Benicàssim li acompanyaran 31 municipis més de la Comunitat Valenciana: Sant Vicent del Raspeig (Alacant) i 30 de la província de València entre ells la capital.

L'alcaldessa de la localitat, Susana Marqués, ha assegurat que "igual que els caps de setmana hem reforçat la presència policial per a evitar el botelló, ara farem el mateix perquè es complisca el decret del Consell". Marquès ha realitzat aquestes declaracions a elperiodic.com després de conèixer la decisió de Sanitat i ha afirmat que "col·laborarem amb tot el necessari perquè es complisquen les normes" perquè "estem en una situació de pandèmia".

La primera edil ha assenyalat que la conselleria de Sanitat ja va comunicar a l'Ajuntament la seua intenció d'aplicar el toc de queda a Benicàssim pel que el consistori es posa a la disposició del Consell per a "revertir la situació".

Covid a Benicàssim

Actualment aquest municipi del litoral de Castelló té 168 casos actius de coronavirus, la qual cosa suposa una incidència acumulada de 914,83 casos per cada 100.000 habitants. Cal recordar que a Benicàssim es va produir un brot de covid amb 59 positius, la majoria d'ells en la franja d'edat entre 15 i 25 anys.

Des que ha començat la pandèmia, a Benicàssim s'han contagiat 1.312 persones i 16 han mort.

Reunions de màxim 10 persones

D'altra banda, en l'àmbit de tota la Comunitat Valenciana, les reunions en domicilis i espais d'ús privat i en espais d'ús públic, tant tancats com a l'aire lliure, no podran ser de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència. En aquest punt, hi ha hagut un vot particular discrepant perquè el magistrat entén que la mesura hauria d'haver-se cenyit als municipis amb major incidència.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat molt positivament l'acte del TSJ perquè “es fa necessari adoptar aquestes mesures encaminades a protegir la salut de la ciutadania”. “La situació epidemiològica no és la que ens agradaria i, per tant, el govern valencià ha decidit actuar de manera contundent per a frenar la cadena de contagis”.

Quines altres restriccions hi ha?

Aquestes noves restriccions se sumen a les de la setmana passada que afecten oci nocturn, hostaleria i venda d'alcohol:

  • Hostaleria: S'avança el tancament dels bars i restaurants. Hauran de deixar de servir sopars a les 00.00 i tancar a les 00.30. A més, les taules de l'hostaleria podran estar ocupades per un màxim de 10 persones en exteriors, i 6 persones en interiors.
  • Oci nocturn: Tancament de l'oci nocturn, encara que els locals podran continuar funcionant com a bars i cafeteries.
  • Espectacles massius: es redueix l'aforament espais oberts de 4.000 a 3.000 espectadors, i en espais tancats passa a ser d'un màxim de 2.000 espectadors, enfront dels 3.000 actuals.
  • Botelló: es tipificarà amb falta greu per a augmentar la sanció a qui incomplisca aquesta norma.
  • Venda d'alcohol: Prohibida la venda d'alcohol des de les 20.00.
  • Festes: No estan permeses les festes populars, ni les cercaviles o les desfilades.
  • Ús de la màscara: Encara que ha deixat de ser obligatòria a l'aire lliure, el president ha recomanat "continuar utilitzant-la sempre".
Pujar