elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim demana a Sanitat tindre en compte la població flotant per a decidir les noves restriccions

Benicàssim demana a Sanitat tindre en compte la població flotant per a decidir les noves restriccions
  • L'alcaldessa ha sol·licitat demana una reunió amb Ana Barceló per a demanar transparència en el procés de presa de decisions sobre mesures covi

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha sol·licitat una reunió a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, abans de prendre cap decisió sobre noves mesures de cara a la segona quinzena d'agost. “Necessitem claredat en els processos i criteris de decisió de la conselleria de Sanitat perquè no quede marge de dubte”.

Malgrat la seua reivindicació, l'alcaldessa ha incidit en què “com no pot ser d'una altra forma, i des de la lleialtat institucional que sempre hem mantingut davant una situació tan excepcional com la que estem vivint, acatarem les mesures sanitàries i limitacions que des de les autoritats competents s'adopten des de la prudència, responsabilitat, i prevalent la seguretat i la salut de turistes i veïns de Benicàssim, però reivindicant la necessitat de ser exemplars amb la rigorositat a l'hora de prendre decisions”.

Benicàssim és un municipi que en període estival pot arribar a quintuplicar la seua població derivat principalment del seu potencial turístic; d'aquesta manera, “fer càlculs únicament atesa la població censada, sense tindre en compte la població flotant no és un fórmula òptima, ja que podria suposar que els municipis més turístics o de costa es troben en clar desavantatge, respecte als que tenen menys fluctuació de població a l'estiu”.

L'alcaldessa ha incidit a més en què, “des que el passat 26 de juny es va anunciar per part del Govern la relaxació de les mesures, suposant aquesta decisió una reculada en el control i el resultat del qual és que, des del passat 12 de juliol, el nostre municipi compta novament amb limitacions a la mobilitat. Per això des de l'Ajuntament de Benicàssim duem a terme una intensa campanya, al costat del teixit empresarial, de conscienciació per a demanar tant a veïns com visitants que extremen les mesures de protecció apel·lant a la prudència i la responsabilitat individual, i fer un esforç col·lectiu a l'hora de cuidar-nos, perquè tots continuem gaudint de Benicàssim aquest estiu”.

Recordar que a aquesta reivindicació ja s'han sumat altres municipis turístics de la Comunitat Valenciana com Peníscola, Benidorm o Santa Pola que també han demanat el canvi del càlcul d'incidència del virus i major claredat en els paràmetres d'avaluació per a la presa de decisions. També poblacions com Marbella, Fuengirola o Estepona s'han pronunciat aquests dies sobre la necessitat de contemplar la població flotant que tenen totes aquestes localitats en temporada estival.

Pujar