elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim fa un balanç “positiu” de les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva

Benicàssim fa un balanç “positiu” de les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva
  • Les propostes infantils i culturals destaquen per la seua gran participació

Després de huit dies de festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva a Benicàssim toca fer balanç de la participació en les activitats programades. Com ha explicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “la celebració de les festes ha suposat un repte important que hem complit gràcies a la participació dels nostres veïns en tots i cada uns dels actes programats demostrant, una vegada més, un comportament exemplar en el compliment de les mesures sanitàries”.

En aquest sentit, “garantim espais segurs perquè la celebració dels actes comptara amb aforaments controlats amb la finalitat de reforçar les mesures i gaudir de les activitats amb totes les garanties de seguretat”, ha afegit l'alcaldessa.

Dins d'aqueixa distribució d'espais es troba el recinte del mercat setmanal (avinguda Joan Carles I) on es va traslladar l'activitat programada durant les nits. El regidor de Festes, Arturo Martí, ha comentat sobre aquest tema que “excepte la suspensió del sopar de pa i porta previst per al dilluns 20 per la inclemència meteorològica, l'assistència al recinte de festes ha sigut molt positiva i destacar la jornada del passat dissabte amb el Tribut a Joaquín Sabina en el qual es van arribar a comptabilitzar 600 persones”. Abans d'aquest espectacle que va ser l'encarregat de tancar el recinte de festes, l'espai va acollir l'espectacle “Dónde estabas entonces” a càrrec de la banda Supermagic, el tribut al Último de la Fila i Manolo García, “The Got Talent Musical”, l'humor de la ventríloqua Lola Torres, el monologuista Calonge i l'il·lusionista Jammes Garibo; el tribut a Luís Miguel i el concert de la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim per a les festes.

D'altra banda, les activitats infantils programades han tingut un gran acolliment “i hem volgut dotar d'actes per als més xicotets durant totes les vesprades de festa”. El pàrquing del Clot, la plaça Constitució i la plaça de les Corts Valencianes van acollir les activitats per als menors que han sumat quinze propostes. Així mateix, el programa cultural ha sumat un gran atractiu a la programació festiva amb la “Nit de l’Art de Benicàssim”. L'exposició de la castellonenca Puntax va ser l'encarregada d'obrir el cicle a la Sala Escena i les seues obres plenes de color que prenen un caràcter urbà amb clares al·lusions al grafiti van causar sensació entre els assistents. A més, durant tota la setmana s'han desenvolupat diferents propostes culturals dirigides a diferents públics i hi ha hagut des dels tradicionals balls a càrrec de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller i el concert de la Unió Musical Santa Cecilia, passant per la projecció del primer capítol de la nova temporada de l’Alqueria Blanca, tres representacions teatrals en el Teatre Municipal i fins a una exposició d'art en uns vehicles amb la mostra titulada ‘GAS”; “en definitiva una proposta cultural atractiva, nova i transgressora”, ha afegit Arturo Martí.

L'alcaldessa ha tancat el balanç agraint “la implicació de la regidoria de festes, la comissió, funcionaris, brigada municipal, Policia Local, i de manera especial a les reines de les festes Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Alicia Pallarés i Emma Badenes que han engrandit unes festes especials i que marquen el punt d'arrancada per a programar les pròximes festes de gener en honor a Sant Antoni i Santa Águeda”.

Pujar