28 d’octubre de 2020 28/10/20

Benicàssim analitza els desafiaments i oportunitats per al desenvolupament turístic

Benicàssim analitza els desafiaments i oportunitats per al desenvolupament turístic - (foto 1)
  • El laboratori d'innovació estudia l'estacionalitat turística, el model de creixement o el sistema d'intel·ligència turística

L'Ajuntament de Benicàssim continua treballant perquè el municipi es convertisca en un referent en Destinació Turística Intel·ligent i, dins de la línia estratègica a seguir, aquesta setmana s'ha desenvolupat el laboratori d'innovació de Benicàssim Destinació Turística Intel·ligent, al qual també van assistir les empreses que ostenten la Distinció Sistema de Qualitat Turística de Destinació (Sicted). Aquest espai d'innovació oberta per al Desenvolupament Turístic de Benicàssim serveix com una trobada oberta a la participació en el qual els assistents poden col·laborar, debatre, aprendre i intercanviar idees. Com ha explicat la regidora de Turisme i Territori Intel·ligent, “amb aquest tipus de trobada es busca la participació i col·laboració d'agents ‘no turístics’ que poden aportar valor”.

Dins del pla de treball establit, la primera sessió va tindre lloc al desembre del 2018 i la mateixa va tindre com a objectius presentar el projecte i determinar el funcionament, l'organització i metodologia. Ja durant aquest 2019, i en concret el mes de maig, es va realitzar la fase de diagnòstic turístic de Benicàssim i, ara en aquest tercera i última sessió, els assistents han treballat en els desafiaments i oportunitats per al desenvolupament turístic de Benicàssim, on s'ha inclòs una anàlisi i solucions. Durant la trobada celebrada a la Casa Abadia, es va analitzar com afrontar i quines solucions pot haver-hi en cadascuna d'aqueixes oportunitats que es convertiran en projectes i com Cristina Fernández ha afegit “s'han definit conjuntament potencials solucions per a afrontar els desafiaments i oportunitats per al desenvolupament turístic de Benicàssim”. Entre els principals desafiaments, problemes, oportunitats per al desenvolupament turístic de Benicàssim es troben l'estacionalitat turística, el model de desenvolupament turístic, el model de creixement, la cultura empresarial, el sistema d'intel·ligència turística i la consciència de destinació.

Pujar